tiistai 1. tammikuuta 2013

Hyvää alkanutta vuotta!

Oma vuoteni vaihtui Tampereella ystävän seurassa. Junailin Tampereelle jo sunnuntaina 30.12., jolloin heti aseman jälkeen käytiin Tigerissa, Clas Ohlsonilla, Radiokirppiksellä, päiväkaffeilla ja olikohan se Bonuskirppiksellä. Koitan huomenna kuvailla ja naputella postauksen saaliista. Ilta sujui juonia tulevalle vuodelle punoessa.

Uuden vuoden aattona aamusta matkattiin Lielahteen, jossa poikettiin ensin SPR:n Konttiin, sitten Jonnan kirppikselle ja kierrätyskeskukseen, jonka jälkeen haettiin herkkuja ja herkkujuomia iltaa ajatellen. Kamun unelmakämpässä pohdittiin vuoden takaisten lupausten onnistumisprosenttia, listailtiin tälle vuodelle uudet toiveet ja tavoitteet ja kympiksi kipiteltiin Ratinansuvannon rannalle. Siellä oli hirmuisesti ihmisiä, rokki pauhas kajareista ja ilotulitus oli kyllä ihan hieno. Jotkut tietyt paukut ja musan+komeiden räjähdysten yhdistelmät nosti hymyn huulille ja sellasen tietynlaisen onnen tunteen sisimpään. It's good to be alive. Ekaa kertaa moneen vuoteen ilotulituksessa mua ei ahdistanut yhtään :)

Kotosalla oli vuorossa kahvikuppiennustusta, jonka bongasin lehdestä junamatkalla Tampereelle. Kumpikin meistä etsi kätköistään 9 pikkutavaraa, ja kumpikin vuorollaan kätki ne yhdeksän nurin käännetyn kahvikupin alle. Mä kätkin omat tavarani eka, ja ystävä sai sitte intuition mukaan valita 3 ja tulkita, mitä pikkutavarat hänen mielestään hälle tälle vuodelle lupaa. Oli jännä katsoa, kuinka kaverilla käsi oli jo tarttumassa ihan väärään mukiin, kunnes viime hetkellä vaihtoikin. Ihan hyvä, että niin teki, koska kamulle paljastui kombo: raha - punainen sydänhelmi - laturi. Rahaa, rakkautta ja hyvää meininkiä, ettei tartte akkuja latailla?

Sit oli mun vuoro poistua hetkeksi, että kamu kätki omat 9 juttuaan. Oli kyllä hirmu jännää ja jotenkin tosi vaikea aluksi luottaa vaistoihin sen suhteen, mitkä kupit kääntää. Mulla oli kokoajan tunne, että pitää valita musta kauimpana oleva kahvikuppi, mutta päädyin silti kääntämään kaks muuta eka.
Ekasta kupista tuli tuo rengas, josta tuli sellainen fiilis, että joku ympyrä sulkeutuu tänä vuonna. Toivon sen tarkoittavan, että saan työpaikan, mutta totesin myös, että toivottavasti en tänä vuonna ainakaan kuole.

Tokana tuli tuo punainen korvakoru. Siitä oli aluksi vaikea keksiä, mitä se tarkoittaisi, mutta tuo verenpuna ja elinvoima sekä korun arvokkuus kävivät kaikki mielessä. Lopulta tuli fiilis, että tuo tarkoittaa mulla tänä vuonna naisellisuutta. I'm all woman this year.

Viimeiseksi käänsin sen kauimpana minusta olleen kupin, josta oli vahvin fiilis. Ja tittidittidii, sydänhän siellä oli. Ettei olisi rakkauden suhteen vähän semmoinen onnensa ohi kävelemisen meininki? Skarppaa, Jo!

Sitten innostuttiin vielä tarot-korteistakin valkkaamaan yhdet kortit ja lueskeltiin kolmesta eri kirjasta, mitä niistä sanotaan. Olin päättänyt vetää kortin vasemmasta reunasta, kaaren alusta, mutta jotenkin oikea käsi hakeutui intuition mukana oikealle. Yhdestä kohdasta ja yhdestä kortista oli hirmu vahva fiilis. Se kortti oli Queen of Swords. Tunnistaako joku mut kuvauksesta, kamuset? Omaa sisintä oikein viilsi, kun kirjoista luin, mitä Miekkojen Kuningattaresta sanottiin. Monin osin niin mua, että oikein pelotti...

Oliko muilla hauska / hyvä / viiltävä uusi vuosi? :)

1 kommentti:

annakristiina kirjoitti...

No kuule mulla oli ainakin hauska ja hyvä vuodenvaihde! Jotain vähän viiltävääki hartiaseudulla kirpparisaaliin kantamisen jälkeen. Kontin jatko-osaa odotellessa.. ;)