tiistai 22. tammikuuta 2013

11-haaste

No jopas pompsahti, sain elämäni ekan blogihaasteen alinorelta. Hauskaa ja jännää!

Ohjeet olivat:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Ekaksi 11 asiaa itsestäni:
1. Aikuisella ihmisellä on pysyviä hampaita 28-32 riippuen viisaudenhampaiden määrästä (jos siis ei saa viisaudenhampaita lainkaan, on pysyviä hampaita tuo 28). Mutta tittidittidii, mullapas onkin vaan 24 hammasta! I'm speshul. ^^

2. Oon keksinyt aivan huippuhyvän tatuoinnin aiheen, joka on juuri passeli mun persoonalleni, ja olen ollut sitä mieltä, että tatuoinnin otan, jo varmaankin vuosikymmenen. En vaan ole vieläkään saanut aikaiseksi tehdä asian hyväksi mitään.

3. Näin talviaikaan, kun sisälläkin tuntuu olevan kylmä, kävisin paljon mieluummin kylvyssä kuin suihkussa, mutta sisäinen ituhippini ei anna lupaa tuhlata vettä sillä tavoin.

4. Näen hirmu usein hirveän eläviä, yksityiskohtaisia ja jännittäviä unia ja useimmiten myös muistan ne vielä herättyäni. Se on tosi hauskaa! Voittaa telkkarin ja elokuvat mennen tullen. Olen jopa viime aikoina ollut havaitsevinani, että jos ajattelen jotakin asiaa intensiivisesti ennen nukkumaanmenoa, pystyn näkemään unta samasta asiasta. Eilen ajattelin Dog the Bounty Hunteria ennen nukkumaanmenoa ja kappas vaan, viime yönä palkkionmetsästäjä tiimeineen oli mun kämpässä ja nuhtelivat mua alkoholiongelmastani! :D

5. Sen jälkeen, kun kissani muutti lokakuussa pysyvästi maalaiskissaksi, olen ikävöinyt sitä sanoinkuvaamattoman paljon. Joululoman jälkeen olen onnistunut blokkaamaan koko eläimen mielestäni, sillä ikävissään on kurja olla, mutta viime yönä näin taas kisustakin unta. Uni oli niin elävä, että ihan kuin olisin oikeasti viettänyt Chupan kanssa aikaa :) Kisuterapiaa unessa.

6. Tahtoisin olla sitä ihmislaatua, joka tarttuu tuumasta toimeen, mutta valitettavasti en ole. Saatan pitkiäkin aikoja pohtia, että pitäisi varmaan siirtää tuo tavara X pois tuosta. Kolme viikkoa myöhemmin huomaan sen X:n olevan edelleen samassa paikassa (enkä välttämättä silti heti siirrä sitä). Hyvin suunniteltu ei todellakaan ole puoliksi tehty.

7. Niin kauan kuin muistan, olen laskenut tv-tekstityksistä kirjaimia. Jo vuosikausia ennen kuin minusta tuli kääntäjä. En tiedä miksi teen sitä enkä edes tee sitä tietoisesti. Havahdun vaan aina välillä, että ohoh, teen sitä taas. Joskus luin, että kyseessä saattaa olla jonkinlainen OCD-oire, kun laskee asioita.

8. En koskaan ehtinyt nähdä suosikkibändiäni Type O Negativea livenä, ennen kuin sen laulaja Pete kuoli. Harmittaa! Nykyään tartun tilaisuuteen, jos on pienikin uhka, että tilaisuus saattaa jäädä viimeiseksi.

9. Olen ehdottomasti elokuva- ja rokkikeikkatyttö, mutta silti olen onnistunut käymään sekä St. Martin's Theatressa Lontoossa katsomassa Agatha Christien Mousetrap-näytelmän (maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty show, jo 38 vuotta!), New Yorkin Broadwaylla Majestic Theaterissa katsomassa Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus -musikaalin että Milanon kuuluisassa La Scala-oopperatalossa katsomassa ja kuuntelemassa Asconio in Alba-oopperan. Hienoja kokemuksia jokainen!

10. 5.2.2013 tulee kaksi vuotta täyteen siitä, kun olen viimeksi värjännyt hiukseni. Kemikaalilakko jatkuu siltä osin.

11. Jos saisin tehdä ilman rajoituksia ihan mitä tahansa, matkustaisin maailmaa ristiin rastiin. Unelma-ammatissani pääsisin matkustelemaan ja fiilistelemään eri paikkoja, kansoja, kulttuureita, luonnon monimuotoisuutta ja maapallon ihmeitä. Ehkä joku matkailureportteri olisi semmoinen ammatti.

-----------------

Sitten 11 kysymystä Alinorelta:

1. Mikä on mielestäsi se turhakkeiden turhake; asia, jota ilman maailma olisi yksinkertaisesti parempi paikka?
Voi hyvänen aika mikä kysymys! Maailmassa on niin paljon turhaakin turhempaa roinaa. Vetäisen tähän nyt ässän hihasta ja vastaan, että keraamiset koristehanhet :D Ihan koska viime viikonlopun kirppiskierroksella ystävä ihmetteli, missä sellaisia tehdään ja kuka niitä ostaa?

2. Millainen oli paras ulkomaanmatkasi? Minne, koska, kenen kanssa, miksi? Ai kauhia! Mulla on ollut niin paljon hienoja ulkomaanmatkoja, jopa kysymyksen esittäjän kanssa! :D Mä vastaan nyt kaikista hienoista reissuista huolimatta, että mieleenpainuvin oli roadtrip kahden ystävän kanssa Nordkappiin Norjaan. Tehtiin se elokuussa 2009 (?) ja mentiin, koska haluttiin käydä Euroopan pohjoisimmassa kolkassa. Mieleenpainuvin se oli siksi, että vaellettiin Jäämeren rantaan sinne OIKEASTI Euroopan pohjoisimpaan kolkkaan vielä Nordkappistakin pohjoisempaan - ilman varusteita, taukoja, eväitä... Meillä oli joku vajaa 1,5 litran vesipullo kolmeen pekkaan, kaiketi suklaapatukka naiseen ja tajuttiin vasta 9km Jäämeren rantaan taivallettuamme, että nyt pitää taivaltaa sama kivikkoinen tie takaisin autolle. Tulomatkalla niitä taukoja sitten olikin useampi, kun meinasin kuukahtaa. Se oli kamalaa, mutta selvisinpäs siitäkin. Voittajana, etten sanoisi.

3. Lempielokuvasi kautta aikain? Aivan mahdottomia kyselee nyt alinore! Tuota tuota... Jossain vaiheessa paras ikinä oli The Fifth Element, myöhemmin The Crow, sen jälkeen The Pirates of the Caribbeanin ykkösosa, sittemmin Stardust. Lempielokuva kautta aikain? Impossible to say. Jostain syystä Terminator II kummittelee mielessä, kun tätä kysymystä pohdin. Se oli ainakin silloin pienenä ihan huippu ja ihailin Arskaa ja Edward Furlongia. Ja Guns 'n Rosesin musaa oli leffassa. Ja kyllähän tuon vieläkin mielellään katsoo. Voiko mun lempielokuva kautta aikain olla Terminaattori kakkonen? Who knew.

4. Salainen musiikkipaheesi (bändi, laulaja, biisi tms.)? Ei niin salainen musiikkipaheeni: suomihiphop. Fintelligens, Elastinen, jossain määrin opiskeluaikojen bilekausina jopa Cheek. Lisäksi pahennusta on herättänyt avoin Adam Lambertismini.

5. Bravuuriruokasi? Minkä ruokalajin siis valmistat, kun haluat onnistua satavarmasti? Tällä hetkellä currykanakeitto. Jossain vaiheessa vaihtunee taas.

6. Omituisin harrastuksesi? Kosmetiikkahamstraus.

7. Noloin vaatekappaleesi (ja käytätkö sitä silti, noloudesta huolimatta)? Ensimmäisenä tuli mieleen kasarirokkibileisiin kirppikseltä ostamani leopardikuosinen minihame. Käytin sitä bileissä, en koskaan muuten. On mulla myös kulahtaneita ja repaleisia vanhoja rytkyjä, joita ei julkisesti tulisi käyttää, mutta kotona menee aivan hienosti, kun olen yksin. Esim. ruskeat pyjamahousut, joissa on ollut vaaleanpuna-valkoinen kissapainatus. Kuvat ovat miljoonissa pesuissa haalenneet ja irronneet ja ruskea kangas on muuttunut harmaaksi ja nyppypintaiseksi kauttaaltaan. Aivan mainiosti voi pyykkipäivän iltana yksin kotona käyttää, vaikka jos joku näkisi, niin varmaan jotain köyhäinavustusta minulle alkaisi järkätä...

8. Alien vai Predator? Alien. Predatoriin en ole koskaan ihastunut, ja Alien (+Aliens) oli silloin pikkutyttönä NIIN jännä. Sigourney Weaver, Lance Henriksen, ilmastointikanavissa piileskelevä pikkutyttö, joka oli suurinpiirtein samanikäinen kuin itse olin, mahasta esiin räjähtävät alienit... Huippujännää oli se silloin!

9. Vampyyri vai ihmissusi? Vampyyri. Ihmissudet ovat niin rumia ja inhottavia, vampyyrit taas seksikkäitä ja viekoittelevia. Antonio Banderas Veren vangeissa, uuh aah, tee minusta kuolematon!

10. Mille planeetalle haluaisit matkustaa ja millä (eikä nyt mietitä liikaa sitä, mikä on mahdollisuuksien rajoissa ja mikä ei)? Tähtiportilla madonreiän kautta Satedaan. Ronon Dexin hoodeille. Olen avaruusbändäri nähtävästi, kun miehen perässä matkustaisin avaruudessa, vaikka voisi mennä minne tahansa. Mutta esimerkiksi Tähtiportin (sekä SG-1 että Atlantiksen) monet planeetat ovat niin vaaroja ja ansoja täynnä, että eihän niihin uskalla matkustaa. Harva planeetta on rauhan ja harmonian tyyssija, paratiisi. Yksikin planeetta, jossa kauniit ihmiset ihanasti eli luonnon helmassa nakuina, niin paljastuikin, että sielläkin vaara piili kätköissä. Battlestar Galacticassa oli kovin sotaisaa, Babylon 5 ja Firefly sodanjälkeistä aikaa elivät, Farscapessakin peacekeeperit oli aika inhottavia. Kyllä, lukitsen vastauksen Sateda (vaikka sekin oli kyllä raunioina sodan jälkeen) :) Oikeassa elämässä en tunne kovin montaa planeettaa Maan lisäksi ja mitä niillä on, ei mitään! Kovin olisi yksinäistä vaikka Saturnukseen muuttaa.

11. Lempipehmolelusi lapsena (tai miksei vaikka nytkin)? Ei mulla ollut oikein lempparipehmolelua, mutta mulla oli lempparinukke, Salla, jolla oli pitkät vaaleat kutrit. Se oli mun vavva. Harmikseni löysin sen männävuonna vanhempien ulkovarastosta rotankakkaa hiuksissaan ja muutenkin hyvin huonossa kunnossa.

-----------------------------

Sitten mun 11 kysymystä niille, jotka haastan:

1. Jos saisit nyt 3 toivomusta, mitä toivoisit?
2. Mitä sisältyisi unelma-aamiaiseesi?
3. Mitä tekisit unelmatreffeillä?
4. Söisitkö / joisitko jotakin, jonka parasta ennen- tai viimeinen käyttöpäivä-pvm on ohittunut?
5. Onko sinulla jokin erityistaito, ja jos on, niin mikä?
6. Kuinka usein hymyilet omalle peilikuvallesi?
7. Kuinka poliittisesti aktiivinen ja valveutunut olet?
8. Onko sinulla "things to do before I die"-tyyppistä listaa ja jos, mitä siinä on?
9. Osallistut Pelkokerroin-ohjelmaan. Mikä on pahinta, mitä voisit joutua tekemään?
10. Jos saisit nyt matkalahjakortin, minne lähtisit lomalle ja miksi?
11. Kenet haluaisit tavata? Voi olla jo edesmennytkin henkilö.

---------------------------------

Haastan seuraavat henkilöt:
1. annakristiina
2. Henna
3. Anne, vaikka en tiedä, onko tämmöinen kyselyjuttu ollenkaan Annen blogiin sovelias. Ehkä haastankin Kopsuliinin? :D
4. Johannan

Haastaisin vielä lisäksi ainakin jrernan, huopiksen, naden ja hanskan, mutta alinore haastoi heidät jo, enkä usko, että kukaan jaksaa tehdä tätä uudestaan :) Mutta tietäkäätten, että olisin teidät haastanut, jos olisin ehtinyt eka!

Lisäksi haastan vielä 3 sattumalta ja satunnaisesti blogini pariin eksynyttä bloggaajaa. Jos tykkäät tämmöisistä jutuista ja haluat vastata kysymyksiin, niin annan tämän haasteen siinä tapauksessa JUURI SINULLE. Ole hyvä! (Ja jos esim. Tiia starttaa yhtäkkiä yllättäen blogin vaikka tällä viikolla, niin haastan sinut!)

4 kommenttia:

alinore kirjoitti...

Oot leffojen kans aika samalla linjalla armaan Retrolordini kanssa, T2:sta parempaa ei kuulemma ole ja lopussa itkettää aina.. ;)

Jo kirjoitti...

Aijaa :D Hehheh. Jotenkin ihan hullua, kun eihän mulla edes ole sitä omassa leffahyllyssä, mutta silti kun tuota kyssäriä pohdin useampia päiviä (lauantaina aloin vastata kysymyksiin ja eilen tiistaina julkaisin) niin Terminaattori se oli, joka mielen sopukoissa koko sen ajan kummitteli.

Anne kirjoitti...

Tekisi mieli huudahtaa, että challenge accepted, mutta mulla oli jo pikkutyttönä vaikeuksia keksiä osuvia vastauksia itsestäni ystäväkirjoihin ja slämmäreihin (piti guuglella virkistää muistia, että muistin miksikä nuita kysymysvihkoja oikein kutsuttiinkaan). Olivat molemmat huippusuosittuja silloin! Mutta vastaan haasteeseen, että pistetään harkintaan :D

Btw, esitän lukijatoiveena erillisen postauksen tuosta tatska-aiheesta!

Jo kirjoitti...

Hihii, Anne :)

Laitan tatskapostausvinkin korvan taakse ja vastaan kanssa, että challenge accepted!