sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sunnuntain päivällinen

 Juttelin eilen Sinisen Siiven Annan kanssa ruuanlaitosta ja jotenkin innostuin lupaamaan, että minäkin kokkaan tänään oikeaa ruokaa, joka vaatii keittiössä oleskelua, pilkkomista ja hämmentämistä. Tehtiin diili, että blogataan kokkailuistamme tänään, vähän niin kuin tiimipostaus.
Ensin meinasi tulla pieni epätoivo, koska olen maailman huonoin keksimään ruokalajeja, mutta vilkaisu jääkaappiin pelasti. Siellä oli aiemmin viikolla tarjouksesta ostettu possusuikalepaketti, joka pitäisi valmistaa joka tapauksessa. Kaapissa oli myös valmis curryateriakastike ja kaurariisin jämät.

 Iloisesti porisevat. Pannulla rypsiöljyssä ruskistettua rypsipossua, ronskisti pilkotut sipulilohkot [pilkkominen, check] ja päälle currykastike tölkistä, siinä mukana mausteet ja paprikasuikaleita. Kaurariisit paketin ohjeen mukaan väljässä vedessä [hämmentäminen, check].
Lautaselle vielä salaatin virkaa toimittamaan 4 ylijäänyttä kirsikkatomaattia. Tein lounaaksi pähkinä-kana-aurasalaatin, josta jälkikäteen ajateltuna olisi saanut värikkäämmän ja iloisemman postin aikaan. :D

Mutta diili oli, että päivällisestä tulee juttua, joten tadaa! Enkä edes kovin paljoa huijannut, koska vietin aikaa keittiössä, tein ihan oikeaa ruokaa, pilkoin ja hämmensin. Peruskokkailu täällä on viime aikoina ollut jonkin valmiin pakasteen uuniin heittämistä. Siinä muuten ei tarvitse edes oleskella keittiössä ruokaa laittaessaan!

Mitäs herkkuja muut ovat tänään kokkailleet?

2 kommenttia:

annakristiina kirjoitti...

Kun alottaa, niin homma sujuuki kuin itsestään. Mulla on vieläki ihan voittajaolo siitä piirakasta! :D Kohta iltapalan aika, joten saa taas maistella. Ja tarttee tehdä niitä maistiaisia töihin. :)

Jo kirjoitti...

Oikein hyvä!

Mun ruokani onnistui kans ihan joo, oli se maistuvaa ja mahan sai täyteen, mutta nyt muistan, miksi en kovin usein osta tuollaista punaista kokolihaa. Elimistö ei oikein tykkää, pitää siis pidättäytyä vaaleassa lihassa ja kasviksissa. Salaatit ja pakasteperunat jee \o/