maanantai 21. tammikuuta 2013

Kevätväsy.

Eilen ei postausta tullutkaan, kun aamuisen kämpän siivouksen ja perheen kestityksen jälkeen en jaksanut tehdä mitään järkevää - en edes keksinyt, mistä olisin kirjoittanut tai kuvia ottanut. Sinänsä eilen oli hauska päivä. Aamulla tein ihmeteon ja 60 minuutissa ehdin juoda aamuteen, pukeutua ja laittaa tukan, imuroida, pestä vessan, pedata sängyn, järjstellä kämpän hajatavarat paikoilleen ja tiskata puolet tiskeistä.

Perheen kanssa kahviteltiin ja juteltiin mukavia. Esittelin äidille viime aikojen kirppislöydöt ja käsityöt, joita en ole edes täällä esitellyt. Yksi vetskaripussi lähtikin äidin matkaan - se, jonka ompelin äidin puikoille. Siitä ei ole edes valokuvaa varastossa, voi ei! Lisäksi kirppikseltä löytynyt vintagelaukku lähti äidin matkaan. Äiti ihastui siihen niin, että huusi: "Mä haluan tämän!". Sovittiin, että se on meidän yhteinen, mutta se on nyt äidillä - teatterireissu odottaa.


Käytiin kahvittelujen jälkeen heittämässä veli kotiin ja käytiin isin ja äidin kanssa Lidlissä ja Prismassa. Lidlin parkkipaikalta poistumisen kohdalla vilkaisin vieressä istuvaa isiä ja huomasin, että isillä on Yves Saint Laurentin silmälasit. Siis sen ranskalaisen hienon muotisuunnittelijan! What? Putosin niin, että peruutin parkkiruudusta käsijarru päällä. Ilmeisesti silmälaseihin kiinnittämäni huomio pehmitti isän ja oli niin mielissään, ettei käsijarrusta tullut lainkaan kommenttia. :D Isin auto kuitenkin kyseessä...

Tänään en ole herännyt lainkaan. Olen tehnyt töitä, kokkaillut lounasta ja juonut kuppikaupalla teetä. Join energiajuomankin. Ei mitään vaikutusta. Taitaa olla vanhat merkit taas ilmassa. Joka vuosi, kun valon määrä keväällä lisääntyy, minä väsyn. Tämä ei ole sellaista "nukuin viikonloppuna liian vähän, maanantaina väsyttää". Toki riittävät yöunet, monipuolinen ravinto ja ulkona raittiissa ilmassa reippaasti käveleminen auttavat tiettyyn pisteeseen asti, mutta tämä väsymys menee ohi vasta ajan kanssa. Been there.

No, siitäkin huolimatta, että kevätväsy iski kuin miljoona volttia, päätin kuitenkin käyttää 1,5 tuntia päivästäni käsitöihin. Visiokin oli jo valmiina. Kontista ostamani keinomokkanäytepakka poltteli näpeissä ja leikkelin palat irti puusta, johon ne oli niitattu.

Otin kolme ensimmäistä palaa käsittelyyn, leikkasin ne sopiviksi paloiksi, valkkailin sopivat napit ja sitten ommeltiin, koneella ja käsin. Nämä syntyivät:
Reunoilla olevat isommat pussit ovat maksukortin kokoisia ja testasin käytännössä, että jok'ikiseen mahtuu kolme korttia niin, että napin saa vielä kiinni ja aukikin. Keskellä olevat pienemmät on tarkoitettu vaikka kolikkopusseiksi tms. Ihan hauskoja tehdä ja materiaalina tuo keinomokka on ihanaa! :) Nappejakin oli kiva päästä lajittelemaan ja sitten valitsemaan mutulla sopivat. Laitan nuo vielä painon alle, jotta litistyvät ja että nuo "läppäosat" eivät tuolla tavoin "repsota". Mitä näille sitten teen, no idea. Seuraavia myyjäisiä odotellessa?

Ei kommentteja: