tiistai 15. tammikuuta 2013

Tee. Tea. Te. Té. Le Thé. Thee. Der Tee. Chai. Ocha. Herbata.

Some say tea isn't their cup of tea, but I fancy me a brew rather often. In certain situations nothing beats a cuppa.

 Joskus äidin kanssa humputtelupäivää viettäessä mainitsin etsiväni teelokerikkoa. Ei löytynyt mieleistä/edullista/sopivaa, mutta sitten äiti tekstasi kotimatkalta "Poikkesin Tarjoustaloon, ostin sulle teelokerikon". Ja tämmöinen violetti metallinen Pikku Myy -asia se sitten oli!

 Aika surullinen sisältö tällä hetkellä, ainoastaan kaksi pussia ruusunmarjateetä, jonka pahvipakkauksen olen vienyt keräyskartonkilaatikkoon ajat sitten.

 Teekannen kirsikkamansikkaa ja mustikkavaniljaa tuli joskus ostettua S-marketista pari euroa paketti ja ihastuin ikihyviksi. Harmitukseni oli sanoinkuvaamatonta laatua, kun minulle myöhemmin valkeni, että kauppojen valikoimissa ei normaalisti ole niitä herkkuja! Teekannelta on valikoimissa lähinnä jotain Relax-, Meditate-, Calm down-tyyppistä settiä. Tuon reunimmaisen Green tea with orange and ginger ostin juhannukseksi mökkiteeksi. Inkivääri on niin väkevää tässä, että harvoin tulee juotua. Puolasta ostin Green tea with lychee ja Sweet cherry teet tuliaiseksi. Ihania molemmat!

 Clipperit on kivoja ja hyviä! Tampereelta Ruohonjuuresta ostin tuliaiseksi lemon&ginger ja peppermint teen. Inkiväärisessä on tässäkin se ongelma, että on tosi voimakasta. Tänä syksynä ostin nettle&lemon teen Turun Punnitse&Säästä-kaupasta. Haluaisin muuten vedota lukijoiden joukossa mahdollisesti oleviin Clipper-teen juojiin, että jos ei teillä ole tyhjenneille pahvipakkauksille itsellä käyttöä, niin otan niitä mielelläni vastaan askartelutarkoituksiin :) Voi vaikka kommenttia laittaa, jos haluaa niitä mulle luovuttaa!
 Tämmöisen mansikkateepussin sain, kun vierailin ystävän luona Tanskassa. Juotiin sadepäivän lämmikkeeksi mansikkateetä ja ystävä valitteli, että on niin pahaa teetä että. Ja minä olin tämän näköinen O_o, koska mielestäni tämä oli huippuhyvää! Sain sen sitten kotiinviemisiksi ja askartelin sille oliivipurkista säilytyspurkin. Paketissa oli tanskankielinen kiinalainen sananlasku. "At drikke te er som att kyssa - man kan aldri få nok."

 Pieneksi rullattua vihreää teetä Yunnanin alueelta, hence the name Pinhead. Sain lahjaksi hienolla Pinheadin kuvalla koristellussa lasipurkissa!
 Ei ole englantilaisen iltapäiväteen voittanutta. Tai aamuteen. Tai iltateen. Victorian English Breakfast Tea maksoi Citymarketissa jotain euron tms. niin ostin, vaikkei ole lemppari. Saman merkin Earl greytä olen joskus hamstrannut Urjalan makeistukusta 80 sentin hintaan useita pakkauksia. Se. On. Hyvää. Ja Yorkshire Tea on ihan suoraan Englannista rahdattu, Birminghamista äiti osti sen, kun oli mua tapaamassa. Äitikin hullaantui Englannista ja toi kotiin teetä tuliaiseksi siis :D Eihän sitä siellä kukaan juonut lopulta, joten otin sen itselleni.
 Ja tässä peltipurkissa majailee noin sata pussia Victorian ceylon teetä. Ei parasta ikinä, mutta pienellä maustamisella...

 Sitten vähän Tigerin teetä kehiin. Tiger on maailman ihanin ja samalla ehkä maailman kamalin kauppa - sieltä on aina pakko ostaa kaikkea. Nämä ostetaan muovipusseissa, joten kotona olleita peltipurkkeja on päässyt näiden säilytystarkoituksiin :) God nat te on ihanaa; sekä kaunista katsoa että hyvänmakuista. Ja mikä huumaava tuoksu, kun kuvatessa tuo pussi vähän raottui.
 Uuden vuoden reissulta Tampereelta tarttui mukaan tämä vihreä kvittenitee. Mulla on aiemmin ollut lahjaksisaatua mustaa kvitteniteetä, joka oli tajuttoman hyvää. Tätä en ole vielä edes avannut.
 Chai te (eli suomennettuna tee tee) oli toka, jonka Tigerista ostin. Aina hyvä valinta. Eka Tiger-tee oli kuitenkin mustassa peltipurkissa oleva Spice tea, joka on maustettu neilikalla!
  Kauppahallin Turun Tee ja Mauste on ihana pikkuputiikki, josta mielellään käy valkkailemassa 100 gramman pusseihin uusia kokeiltavia tai vanhoja tuttuja. Punaisessa pussissa ollut karpalokinuski onkin jo loppunut, tällä hetkellä mulla on Tähtitaivasta ja loppumaisillaan oleva Vihreä kirsikka.

 Joululahjaksi vuosi sitten saatu Saunatee. Ehkä olen takertunut liiaksi teen nimeen, sillä en ole saunonut enkä siksi myöskään avannut tätä teetä. Äsken kuvatessa tuli jälleen luettua mitä tässä teessä on mausteena, ja siinähän on hirmu mielenkiintoinen sisältö: kristallisokeria, kaakaota, eukalyptusta ja malvankukkaa! Ehkä tästä tulee kylpytee?
 Forsmannia! Veriappelsiinirooibos on laivatuliainen äidiltä. Musta kirsikkatee heräteostos Viidennestä mausta. Kuuma lumous ja Lapin lemmenjuoma tuliaiseksi ostettuja teitä (taipuuko se noin edes?) Ylläkseltä. Ja siis tosiaan, itsehän ostan nuo tuliaisteet reissuilta aina ITSELLENI. Daa! Lemmenjuoma on vielä avaamatta, mutta Kuuma lumous oli ensinäkemältä lähinnä siis kuivattuja hedelmänpaloja ja marjoja. Niitä jos liottaa kuumassa vedessä, niin saa tosiaan ihan hyvänmakuista kuumaa hedelmävettä, mutta! Jos heittää esim. yhden pussin tavallista mustaa ceylonia JA tätä kuumaan veteen, päästään ihan uusiin sfääreihin. :)
Ja lopuksi Pirkan reilun kaupan Earl greyta. Toinen pussi on yhtä kupillista vaille tyhjä, toinen täysi. Näitä sai kolme eurolla ja tehtiin veljen kanssa reilu tasajako. Mä sain kaksi pussia, veli yhden. ;)

Teetä on ja paljon, mutta tällä 20-40 kupillisen viikkovauhdilla sitä myös menee ihan reilusti. Osasta on päiväykset jo ohittuneet (esim. Yorkshire teasta ja Pirkan alennus-earl greysta), mutta ei niissä käytännössä silti mitään vikaa ole.

Joku ihmetteli taannoin, että miten voi ihmisellä olla noin paljon teetä, ja kas tässä vastaus: Ikinä ei voi tietää, millainen teefiilis kulloinkin on. Joskus tekee mieli mustaa ja vahvaa, joskus vihreää. Joskus on pakko saada jotain makeaa ja joskus kirpeän hedelmäistä. Ei se väärin ole ;)

2 kommenttia:

hanska kirjoitti...

mulla jää noi teelaatikot (omistan kaksi) aika lailla käyttämättä kun niissä menee niin maut sekasin. eli pitäs koko laatikko täyttää joko samalla tai hyvin lähekkäisellä maulla tai sitten saada aikaan hommata pikkusia minigrippejä tms että ne vois hajustaa vaan toisiaan siellä.

ja multa on tyhjenemässä yks clipperipaketti, just eilen hoksasin. laita vaikka sähkäriin sun osote niin mä voin lähettää sen sulle :)

Jo kirjoitti...

Eikä, mä huomasin tän kommentin vasta ny! Vaan reilu kuukaus myöhässä :D