sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Uusi parempi elämä

Kuten eilisessä ensimmäisessä postauksessani totesinkin, voisin tänään hieman jäsentää lisää "uusi parempi elämä"-projektiani.

Suurin muutos elämässäni tapahtui varmastikin kesän aikana, kun kuuden vuoden opiskelun jälkeen valmistuin ja ryhdyin yrittäjäksi, eli hyppäsin työelämään. Opiskelijaidentiteetti istuu tiukassa ja vieläkin jotenkin miellän itseni opiskelijaksi. Välillä huomaamattani jopa paasaan siitä, kuinka vaikeaa elämä välillä meillä opiskelijoilla on... Tämä elämänmuutos onkin ollut melkomoinen sulateltava, kun enää vuotta ei rytmitä lukukaudet, eikä arkea rytmitä luennoilla ravaaminen ja kotitehtävien tekeminen, eikä enää ole ehkä yhtä luonnollista hypätä opiskelijabileissä, eikä joka kuun 4. päivä ole juhlapäivä... Itse asiassa niin moni asia on muuttunut ettei sitä vieläkään oikein ymmärrä.

Nykyinen elämäni onkin sitten jotain ihan muuta. Oman itseni herrana ja kotona työskentelevänä sekä toistaiseksi vielä vain toistaiseksi työkeikkaa tekevänä ei elämässäni ole mitään rutiineja. Ei minkäänlaista rytmiä. Aikataulut, mitä ne ovat? Kalenteri... joo, sehän on se missä on niitä lokeroita jokaiselle päivälle.

No, nythän on sitten käynyt niin, että tämä arkielämä on päässäni jotenkin sekoittunut lomaan. Eikös lomalla olla kuin Ellun kanat ja eletä vähän niin kuin Pellossa, jos siltä tuntuu? Olen antanut mennä vaan, tehnyt mitä huvittaa ja jättänyt tekemättä jos ei huvita. Nyt olenkin päässyt jo siihen pisteeseen, että alkaa riittää. Minä haluan rutiineja. Minä haluan, että arki tuntuu arjelta ja viikonloppu viikonlopulta. Minä haluan herätä aamulla 7.30 ja aloittaa työt klo 8.00. Tämä vaatiikin nyt hieman työtä, että saan Uuden Paremman Elämän.

Listataanpa:
1. Siihen, paljonko työkeikkaa tulee, pystyn itse vaikuttamaan melko vähän, mutta jonkun verran kuitenkin. Haluan siis pyrkiä siihen, että minulla olisi töitä niin paljon, että voisin tehdä töitä ma-pe 8-16.
2. Vapaa-ajallani haluaisin keskittyä asioihin, jotka tällä hetkellä eniten pyörivät mielessäni, hyvässä tai pahassa;
- minulla on liikaa tavaraa. Haluan nyt aktiivisesti pyrkiä siihen, että pääsen eroon ylimääräisistä huonekaluista, turhista tavaroista, ei enää niin mieluisista viihdetuotteista, kaappeihin kertyneestä kosmetiikasta... Tähän tavaranvähentämisprojektiin paneudun enemmän jossakin toisessa postauksessa, ja tätä projektia tulen seuraamaan tiiviisti. Tavoite on, että radikaali muutos tapahtuu vuodenvaihteeseen mennessä.
- samalla kun pyrin eroon turhasta maallisesta omaisuudesta, on turha hankkia sitä lisää. Haluan siis myös tarkkailla kulutustottumuksiani uusien tavaroiden ostamisen muodossa ja miettiä rahankäyttöäni. Tavoite loppuvuodeksi: jättää tavarat kauppaan, säästää rahaa ja käyttää säästyneet rahat keväällä matkaan.
- koska teen työtä kotona ja menoni ovat vähintäänkin satunnaisia, ei sen ole ollut niin väliä, onko tukka harjattu tai hillunko koko päivän kotona yötopissani.. Nyt joku roti tähän touhuun ihan oikeasti! Haluan alkaa huolehtia ulkonäöstäni paremmin ja kylppärin kaapissa tosiaan löytyisi yhtä sun toista kivaa käytettäväksi. Mielestäni poskieni iho on aika karhea. Sille on tehtävä jotain.
- selkäni on vähän kipeä. Teen tai ainakin päivystän töitä sohvalla läppärin ääressä 9h päivässä. Asun n. 100m päässä lenkkipolusta. Where is this leading? Ehkäpä selkä paranisi, jos tekisin jotain sen hyväksi ja kävisin tervehtimässä lenkkipolkua kolmesti viikossa.
- Uuteen parempaan elämään kuuluu myös olennaisesti, että kiinnittää huomiota ruokaankin. Aion vastakin kokata hyvää ruokaa ja rakastan leipomista, mutta ruokaan voi silti kiinnittää huomiota. Lisäksi nyt kun opiskelijabileet ovat mennyttä ja alkoholi muutenkin on melkoista rahanhukkaa, olisi ehkä hyvä tarkastella myös suhdettani siihen. En nyt sano, että absolutistiksi alan heti tässä nyt, mutta pidänpä kuitenkin silmällä, koska, missä, miksi ja kuinka paljon sitä vielä kiinnostaa juoda.

Tuossa nyt alkuun ainakin muutama pointti, jotka voisin pitää tarkkailussa. Edellä mainitut asiat ovat sellaisia, joihin huomiota kiinnittämällä juuri minun oma elämänlaatuni paranee. Ja siitä tässä onkin kyse.

Tuossa onkin nyt hieman kuvatodistusaineistoa siitä, miten eilen paransin elämänlaatuani. Top 5 -listassanikin tämän mainitsin. Kynttilät palamaan, elokuva pyörimään ja jalat saaviin. Ah.

Tänään ei sitten vielä mennytkään ihan niin putkeen, kuin olisin halunnut. Kävin kaupungilla kahvilla kahden ystävän kanssa ja mielestäni reilut 4 euroa kahvihetkestä on vielä ihan kohtuullista. Sen jälkeen kävin kuitenkin ruokaostoksilla, ostin vähän kaikkea mitä mieli teki ja sitten köyhdyinkin liki 50 euroa... Öö. Niin pitikö sitä rahaa säästää? Pitikö miettiä, mitä syö? Piti. Seuraavalla kerralla muistan.

Ajatellaan kuitenkin positiivisesti.
5 hyvää asiaa tänään:
1. kahvihetki ystävien kanssa
2. se kun heräsi aamulla ahdistuneena, "mikä päivä nyt on?" ja muisti, "sunnuntai. vapaapäivä <3"
3. hyvä ruoka, parempi mieli
4. puhelu äidiltä ja tieto siitä, että huomenna koko perhe kohtaa pitkästä aikaa
5. kissa, joka välillä käy puskemassa, hyppää syliin, tulee komentamaan...

Ei kommentteja: