torstai 28. lokakuuta 2010

Melko muovista, mut elämä on.

Tänään puhutaan muovikasseista, kun ei muutakaan asiaa ole :D
Olen jo vuosikausia, eli omillani asuessani, käyttänyt kankaisia kasseja ruokaostoksilla käydessäni, mutta en nyt mitenkään super-ryppyotsaisesti. Jos kassia ei ole ollut mukana, olen sen ostanut mukisematta. Nykyään kassi sujahtaa mukaan käsilaukkuun helposti ulos lähtiessä ja yleensä suunnittelen ruokaostoksille menon etukäteen, joten osaan varautua ja ottaa kangaskassit mukaan.
Muovikassiton elämä on ollut valinta, jonka olen tehnyt, sillä haluan osaltani vaikuttaa tällä pienellä valinnalla olla ostamatta muovikasseja. Silti niitä aina jostain tulee ja esim. vaateostokset pakataan yleensä muovikasseihin.
Tein viime uutena vuotena lupauksen, etten osta tänä vuonna muovikasseja. Liityinpä vielä Facebookin Muovikassiton maaliskuu-ryhmäänkin. Roskiskaapista löytyi jo muovipussillinen muovipusseja, joten roskapusseja siis riittäisi koko vuoden tarpeiksi.
Tämä vuosi on kyllä mennyt hienosti teemaa noudattaen. Olenkohan 2-3 kertaa ostanut muovikassin, koko vuonna! Niitä on silti siunaantunut esimerkiksi vaateostosten yhteydessä ja tullut asuntooni, kun joku perheenjäsen tai ystävä on tuonut luokseni jotain pussissa ja se on sitten jäänyt luokseni. On jotenkin ihan käsittämätöntä, miten mulla voi siis 10kk lakon aloittamisen jälkeen edelleen olla roskapusseja kaapissa varmaan seuraaviksi 20 viikoksi :O
Lakko on kyllä ollut hieno kokemus ja tullut osaksi elämää jo. Mieleeni ei kassalla edes juolahda, että ottaisin muovikassin. Muovikassiton 2010 on inspiroinut ja vuoden 2011 tavoite on vielä parempi. Mitäs jos ensi vuonna ei tulisi ostettua sitä yhtäkään vahinkokassia? Entä jos mitä tahansa ostaessani kieltäisin muovikassiin pakkaamisen ja käyttäisin omaa kangaskassia esim. vaateostoksillakin? Muita en taida kehdata kieltää tuomasta muovipusseja asuntooni sentään ;)
Elämä on tosiaan melko muovista. Mun elämä ei kuitenkaan ihan niin muovista enää.

5 hyvää asiaa tänään:
1. Juoruiluhetki kahden ystävän kanssa.
2. Sienisipulipiirakka.
3. Farscape-scifiputki ystävän kanssa.
4. Kohtuullisen kiireinen päivä, I feel so alive!
5. Projektin edistyminen pienissä määrin...

Ei kommentteja: