tiistai 6. elokuuta 2013

Resepti! Taas! Taivaan mannapuuroa

Sain viime viikolla serkun puutarhalta mukaani vähän mustia ja enemmän punaisia herukoita. Koska en omista pakastinta, on keksittävä herukkaherkkuja, joihin marjat käyttää.

Siispä: Taivaallinen mannapuuro
 Tarvitset 1l vettä, 4-5dl marjoja, 1,5dl mannasuurimoita, 1,5dl ruokosokeria, ripauksen suolaa sekä purkin vaahtoutuva vaniljakastiketta
 1. kun litra vettä kiehuu, lisätään marjat ja keitetään 10min
 2. marjojen kiehuessa (yllä) voi vatkata vaniljakastikkeen valmiiksi (alla)

 3. lisätään vähitellen samalla vatkaten 1,5dl suurimoita, varo kokkaroitumista. keitetään 10min.
 4. puuro on valmista kun lisätään vielä 1,5dl ruokosokeria ja ripaus suolaa. itse käytin vajaan desin valkoista sokeria, mutta parempaa tulee ruskealla sokrulla. mulla ei ollut. puuro jäähdytetään hyvin.
 5. jäähtynyt puuro vatkataan kuohkeaksi.
6. mukaan sekoitetaan vaniljakastike. Ei vaadi hillitöntä vispaamista enää, sekoitus riittää.

Valmis! Koska kikkailin aineiden ja määrien kanssa, en saanut yhtä hyvää aikaan kuin äitini tekemä, mutta tuolla antamallani reseptillä valmistettu on kuin taivaan mannaa. Vaniljavaahto sopii tähän puuroon niin loistavasti!

Ei kommentteja: