maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kevätsisustus

Vuoden asumisen jälkeen ja kevään saavuttua rintaan tekee mieleni kovasti vähän sisustella asuntoani uusiksi ja laittaa paikat kuntoon ja järjestykseen. Toisaalta, koska tavaramäärä jo nyt ahdistaa, en halua hankkia juuri mitään uutta tänne pölyyntymään ja tilaa viemään.

Selailin tuossa jokin aika sitten ihanan värikylläistä newyorkilaisen valokuvaajan blogia Color me Katie ja vaikka itse en koskaan voisi kuvitella eläväni niin värikkäässä ympäristössä (koska sekin varmaan vaan ahdistaisi), oli se kuitenkin mieltäpiristävä kokemus ja tulin hyvälle tuulelle blogin ilotulituksesta. Ja siitähän se ajatus sitten lähti, parhaat ideathan toki on aina varastettuja.

Viime viikon humputtelupäivänä poikkesin Tiimariin paperiostoksille ja nappasin Ikeasta mukaani mustia valokuvakehyksiä. Papereihin taisi mennä kolmisen euroa ja Ikean kehyksiin noin yhdeksän euroa.

Ensimmäinen projekti oli siluettikollaasin askartelu. Homma meni niin, että googlasin siluettikuvia ja valkkasin omaa silmääni hivelevät kuvat, jotka halusin seinälleni. Halusin mukaan myös kuvat, joista toisessa kurkotetaan ylös ja toisessa kumarrutaan alas - nämä voisi sitten kehystettyinä asettaa seinälle päällekkäin. Läppärin näyttö toimi kuin valopöytänä, kun asetin arkin valkoista silkkipaperia sitä vasten ja jäljensin siluettien ääriviivat paperille.




Seuraavaksi leikkasin siluetit irti silkkipaperista ja käytin niitä mallina jäljentämällä niiden ääriviivat mustalle kartongille. Siitä sitten leikkasin siluetit varovasti irti ja tadaa, homma melkein valmis. Rumpalia esittävän siluetin kanssa toimin toisin, koska siinä oli paljon erittäin pieniä yksityiskohtia. Silkkipaperista yksityiskohdat vielä sai leikattua hienosti, mutta paksummasta kartongista yksityiskohdat olisivat hävinneet, sillä sen leikkaaminen on jollain tavalla ronskimpaa. Niinpä liimasin valkoisen silkkipaperisiluetin mustalle kartongille, joka puolestaan sitten pääsi kehyksiin.

Sitten vaan kehykset muoveista, siluetti "lasia" vasten (muoviahan se oikeasti on), kehyspaketissa valmiina oleva tuotetietopaperi vaan nurin valkoinen puoli katsojaan päin taustaksi ja kehys kiinni. Tadaa! Seinästä oli jo valmiiksi katsottuna paikka johon kuvat halusin ja sommittelukin oli jo mietitty - eli ei mitään oikeaa sommittelua vaan mutulla vaan sikin sokin.



Hiukan heijastaa, vaan ei voi mitään. Vasempaan alakulmaan haluan myöhemmin vielä yhden lisää.

Toinen viikonlopun projekti oli lintuseinä makuuhuoneeseen.



Mustaa ja violettia kartonkia, Fiskarsit ja jälleen googlen kuvahausta valkoiselle silkkipaperille jäljennetyt lintujen siluetit.



Silkkipaperilintuja mallina käyttäen jäljensin kartongeille niiden ääriviivat 27 kertaa ja sitten leikattiin. Ja leikattiin. Ja leikattiin. Lopulta sitten nippu lintuja käsissäni menin makuuhuoneeseen sinitarrapaketin kanssa ja aloin kiinnittää lintuja makuuhuoneen lyhyeen seinään oikeasta alaviistosta kohti vasenta ylänurkkaa.



Aluksi olin vähän pettynyt, kun se ei näyttänytkään niin kivalta kuin halusin, mutta mitä enemmän sitä olen vuorokauden aikana katsonut, sitä paremmalta se minusta näyttää. Aika tyhjä tuo seinä edelleen on, mutta ehkä lisään siihen vielä puun ja lisää lintuja. Tai jotain. Katsotaan, kun inspiraatio iskee.

Seuraavana vuorossa olisi vielä silkkipaperin käsittelyynotto. Joskus aikoinaan leikattiin paperista lumihiutaleita: ensin taiteltiin paperi moneen kertaan, sitten leikattiin kolmioita sun muita irti ja kun paperin taitokset avattiin oli kädessä lumihiutale. Samaa tekniikkaa käyttäen aion tehdä jonkinlaisia kuvioita, ei nyt lumihiutaleita, mutta jotakin, ja ne kiinnitän sitten lankaan, joka ylettyy katosta lattiaan tai oviaukon yläosasta lattiaan. Niitä rimpsuja sitten sopiva määrä sopivaan paikkaan, esimerkiksi olohuoneen oviaukkoon, ja kuinka kiva niiden läpi on sitten sukeltaa huoneesta toiseen? Melko kiva. Tätä hommaa en ole vielä aloittanut, mutta tällä uudella alkaneella viikolla valmistuu varmasti.

Lisäksi vielä listaus muista jutuista, jotka pitäisi tehdä, että koti olisi vähän entistä ehompi:
- keittiön verhojen pidennys ompelemalla yläreunaan 20cm jatkopala ja verhojen ripustus
- viherkasvien multien vaihto
- olohuoneen seinähyllyssä esillä olevien tavaroiden vaihtaminen eri tavaroihin
- makuuhuoneen maton puhdistaminen ja lattialle levittäminen
- pyykinpesukoneen vedenottoletkun vaihtaminen ja koneen käyttöönotto
Lisäksi ikuisuusprojekti "Siivoa eteisen korkeat kaapit, vaatehuone, lipastot ja keittiön kaapisto".

Eilen jo mainitsinkin, kuinka koitin vaihtaa wc-pytyn muovisen valkoisen kannen uuteen, Ikeasta ostamaani mustanruskeaan massiivipuukanteen, vaan eipä se pirulainen sinne sopinut. Harmittaa kyllä niin että. Se olisi ollut viimeinen piste iin päälle tässä kevätsisustushuumassa.

Ei kommentteja: