maanantai 30. syyskuuta 2013

Tallipihan Suuri Käsityöläistapahtuma

Viime viikonlopun vietin Tampereella ja osallistuin toverin kanssa Tallipihan käsityöläistapahtumaan. Oltiin onnistuttu varaamaan viimeinen vapaana ollut myyntipöytä ja lähdin tällä kertaa matkaan setin kanssa, johon kuului villasukkia, kaulahuiveja, kangaskasseja ja vetoketjupussukoita.

Olin kyllä varautunut siihen, että ulkoilmatapahtumasta on kyse ja tähän aikaan vuodesta on jo kylmä, mutta kyllä tästä viikonlopusta päällimmäiseksi jäi mieleen vaan luihin ja ytimiin saakka pureutunut kylmyys. Ei auttanut, vaikka päälle toppasi vaatekerroksia toisensa päälle. Vilutti niin, että hampaat kalisi, ja kahvilasta haettua take away -teetä sekä termarista hörpittyä kahvia olisi voinut juoda litratolkulla (mutta sitten olisi ollut pian [maksullisessa] vessassaravaamisongelma).

Ihmisiä oli, Tampere-päivän hulinoista kaiketi johtuen, lähtenyt liikkeelle kiitettävästi kumpanakin päivänä ja Tallipihalla riitti vilinää ja markkinameininkiä. Kauppa kävi silti todella huonosti, niin mulla kuin ympärillä olleilla muilla myyjilläkin, ainakin sen perusteella mitä siinä vilkuilin ympärilleni. Sain katettua viikonlopusta aiheutuneet kulut, mutta aika turhalta tuntui palella kaksi päivää, kun käteen ei jäänyt mitään merkittävää.

Piristin itseäni sentään ostamalla naapurikojusta kivan riipuksen sekä Suklaapuodista kaksi konvehtia.

Konvehdit maistui oikein hyvältä tänään aamupäiväteen kanssa ja riipuksen kiinnitän luultavasti olkalaukun vetoketjuun amuletiksi. Kävin tuon koruntekijän FB-sivuilla katselemassa ja huomasin, että tuollaisia samantyylisiä riipuksia voi tilata häneltä omalla kuvalla varustettuna. Mun saattaa ehkä olla pakko kysellä sellaisesta korusta häneltä ja tilata riipus, jossa komeilee Mussu-kissan kuva. Koska Mussu-kissa on maailman paras ja rakkain. "Mussu-kissa" ansaitsis riippua tossa lähellä sydäntä joka ikinen päivä.
Mussu-kissa ei ollut Tallipihalla, mutta tässä kuvituskuvassa hän viettää vappua.
Niin, ja Mussu-kissasta eli eläimistä puheenollen, viihdytin sitten itseäni kuvaamalla Tallipihan eläimistöä. Iloisesta oravasta en saanut kuvaa, kun se oli liian nopea, enkä kuvannut vossikka-ajelujakaan, kun olin liian kohmeessa. Koiruuksia sentään ja pikkuinen poni, olkaa hyvä.
Ei kommentteja: