torstai 12. syyskuuta 2013

Kohtuus kaikessa...

Edellisessä kirjoituksessani hahmottelin listaa muistettavista asioista: mainitsin villasukkalaatikon läpikäymisen siinä toivossa, että voin luopua parista uuden tieltä, ja kohtuuden pitämisen. Tänään sukkakoppaa läpikäydessäni havaitsin, että kohtuus ei vaan missään asiassa tunnu sopivan minuun.

Vai mitä mieltä olette villasukkakokoelmastani?
Yläreunassa paksuraitaiset Tigerin langoista kudotut säärystimet ja kaupasta ostetut mustat säärystimet ja vasemmassa reunassa mustat polvipituiset villasukat, jotka ovat äidin käsialaa, mutta kaikki loput onkin sitten perusvillasukkia. Neljät äidiltä, neljät kummitädiltä, yhdet ystävältä luovuushaasteen peruja ja yhdet toisen ystävän äidiltä kiitokseksi, kun joskus liki vuosikymmen sitten majoitin ystävää ekassa opiskelijaluukussani tovin ;) (ainakin muistaakseni tämä on tarina sukkien takana).
Yhdet, eli laskennallisesti äidin viides pari, päätyi heti jalkaankin. Ja kuudes pari äidiltäni, syvää violettia, valmistuu kuulemma ensi viikoksi. Mutta hei, havaitsin, että sitä väriä mulla ei olekaan ennestään!

Harmi, että nämä kaikki läpäisee tarkastukseni, eikä mikään pari ole lähelläkään sellaista kuntoa, että raaskisi laittaa roskiin. :D Jottain tarttis tehrä kuitenkin, joten taidan heittää pinkit käyttämättömät sukat myyjäiskassiin. Kahdet harmaat on niin vähällä käytöllä olleet, että kehtaa laittaa kirppiskasaan. Mietin myös, että ottaakohan joku hyväntekeväisyystaho villasukkia vastaan myös? Ei mikään hyväntekeväisyyskirppis vaan sellainen taho, joka ilmojen kylmetessä antaisi sukat suoraan niitä tarvitseville. Kahdet epäsymmetrisraitaiset (keksinkö juuri sanan vai voiko noin oikeasti sanoa?) liikenisi sellaiseen tarkoitukseen.

Lisäksi mulla on vaatehuoneessa kaksi muovipussia villasukkia, jotka olen saanut lahjoituksena äidiltä ja tädiltä, myytäväksi myyjäisissä ja käsityötapahtumissa... Ne ovat ihan käyttämättömiä ja käytettyjen lankojen vyötteet niihin kiinnitettyinä. Pitääpä alkaa kaupitella, I think.

Muita, joille vyöryy villasukkia ovista ja ikkunoista? Muita, joiden villasukkakopasta liikenisi jalkojen lämmikettä pataljoonalle?

2 kommenttia:

T. kirjoitti...

Mahtavaa! Ihania villasukkia on täälläkin aika läjä! Teenkin omistani heti tänään vastaavan! :)

Jo kirjoitti...

Hyvä, hyvä, hyvä! Just eilen lueskelin sun lankapostausta ja kuola valui, kun oli niin herkullisia värejä!