sunnuntai 1. syyskuuta 2013

September sun blowing golden hair...

Ihmeellistä miten aika kuluu! Tai en tiedä onko se kenenkään muun mielestä ihmeellistä, mutta mä ihmettelen, miten nyt voi jo olla syyskuu! Äsken alkoi tuulla syksyisen oloisesti, mutta aiemmin päivällä oli ihan kesäkeli, aurinkoa ja paahtavaa kuumuutta. :)

Tuossa yllä on youtube-video yhdestä suosikkibiisistäni, Type O:n September sun, jota otsikossakin lainasin. Heti kun tajusin, että nyt todella on syyskuu, alkoi tuo biisi soida päässä. Mun klassikko.

Eilen vietettiin monissa paikoissa Muinaistulien yötä, ja vaikka en päässytkään lähtemään mihinkään saaristoon katselemaan kokkoja, viritin kuitenkin omat muinaistulet tänne kotiini ja olin hengessä mukana. Parveke sai osakseen muutaman lyhdyn ja venetsiakynttilän, olkkariin sytyttelin tuikut kaikkiin mahdollisiin Mariskooleihin, Aalto-kulhoihin ja Kivi-tuikkukuppeihin. Oli kivan näköistä ja tunnelmallista viettää rentoa ja rauhallista lauantai-iltaa kotona perjantain vipellyksen jälkeen.

Jotenkin hupenevien kynttilävarastojen myötä oikeutin tänään sitten itseni hankkimaan uusia pöytäkynttilöitä Tigerista. Ovat ensimmäiset Tiger-kynttiläni, joten en tiedä vielä laadusta, mutta jos osoittautuvat kelvollisiksi poltettaviksi, tarvinnee niitä hankkia myöhemmin lisää. Korkea pöytäkynttilä (18cm) oli 3 euroa, matalammat (veikkaan 11cm) 2 euroa. Ostin hopealautasella poltettavaksi kokoelmaksi korkean tummanvioletin, matalan tummanharmaan ja matalan pinkin. Kuvamateriaalia ei valitettavasti löydy, sillä erreyksessä kynttiläni matkustivat auton takaluukussa entiselle kotipaikkakunnalleni...

Tämän päivän tärkein asia minulle olikin, yllä mainittuun takaluukkuun viitaten, television hankkiminen (olosuhteiden pakosta) ja sain ihanalta äidiltä apua autokyytien muodossa. Vietiin mun vanha kuvaputkitelkkari (noin 40-50kg painoi se!) kierrätykseen ensin ja sitten kurvattiin Giganttiin, josta hankin tuollaisen nykyaikaisen littanan 32" Philipsin. On ihan "welcome to the 21st century!" -olo täällä Jojolandiassa. Tuommoinen piti saada, kun pränikkä yyberhieno digiboksini ei ollut yhteensopiva vanhan kuvaputkitelkun kanssa. En kyllä vielä saanut uutta yyberhienoa digiboksiani kytkettyä, kun alkoi nälkäkiukku ja säätäminen rasittaa hermoja ja luovutin, mutta töllön sisäänrakennetulla virittimellä näkyy sentään kanavat. Jahka kerään itseni, pitää ottaa uusi boksiyritys, jotta saan käyttöön tallennuksen, Viihteen, Skypen, Netflixin yms.

Syyskuun alkuun on digiboksin säätämisen lisäksi luvassa perinteinen iltapäivä ystävän kanssa hassutellen ja tyttöjen teehetki entisten opiskelukavereiden kanssa, mutta ehkäpä tässä jotain kirjoituksen tynkääkin saa taas aikaan. En tiedä kiinnostaako semmoinen ketään, mutta keräsin elokuussa kaikki tyhjenneet kosmetiikkapurnukat yhteen laatikkoon ja yllätyin lopputuloksesta melkoisesti. Musta tuntuu, että mun täytyy kirjoittaa joku syvällinen koonti tästä asiasta ja purkaa tuntojani. Ehkä laitan siihen alkuun sitten jonkun varoituksen, että "jonninjoutavaa kosme-hömppää, lue omalla vastuulla". ;)

Tässäpä siis jälleen pieni kooste päivänpolttavista aiheistani. Muinaistulia, syksyä, telkkarijännitystä ja kynttilöitä. Mitäs muille kuuluu?

Ei kommentteja: