tiistai 3. syyskuuta 2013

Chemical Sisterin elokuu

varoitus herkimmille: seuraavan kirjoituksen sisältöarvo on 0, luvassa silkkaa pinnallista kosmehömppää

Mä keksin heinä-elokuun taitteessa, että voisi taas vähän alkaa kallistella kosmetiikkapulloja kylppärissä ja tehokäyttää pohjia pois. Erinäisten kosmeblogien inspiroimana ajattelin kerätä kaikki tyhjenneet pakkaukset kuukauden ajan koriin ja katsoa sitten kuukauden kuluttua, kuinka iso kasa kertyy.

Lähtökohtaisesti kuvittelin, että purkeista tosiaan kertyisi oikea kasa. Käytän päivittäin/joka toinen päivä shampoota, hoitoainetta, hiusnaamiota, suihkehoitista, dödöä, hammastahnaa, suuvettä, kasvoputsaria, meikinpoistoainetta, suihkugeeliä, käsisaippuaa, voidetta niin kasvoille, kropalle, jaloille kuin käsillekin, seerumeita, teepuuöljyjä ja aloegeelejä unohtamatta. Nämä nyt sattuivat tulemaan mieleen ja päälle kaikki harvemmassa käytössä olevat.

Siksipä olinkin elokuun viimeisenä päivänä hieman hämilläni suunnattoman pettynyt, kun tajusin kuinka vähän tyhjiä purkkeja varastokopassani on:
Täysikokoisia pakkauksia kertyi vain neljä. 600ml suuvesi, 100ml suihkugeeli, kaverilta saatu hyvin vajaa ja vanha Armanin Mania-tuoksu, jonka käytin raikastimena ja kertakäyttöinen jalkakylpypussi.
Lisäksi otin asiakseni käyttää reissupussista pois lukemattomia minipulloja, joiden pohjalla oli enää säälittävä liru. Yhdessä mustassa matkapullossa oli Tigin Epic volume-shampoota, toisessa Avonin hibiscus-hoitoainetta. Läpinäkyvässä matkapullossa oli minitippa Doven nestesaippuaa ja pyöreässä valkoisessa purkissa Bonacuren Fibre force-tehohoitoa hiuksille. Näytteistä kulutin pois Acon kasvovoiteen, Lancomen yövoiteen, Biothermin kasvoputsarin, Pepsodentin hammastahnan, Neutrogenan käsivoiteen, Yves Rocherin BB-voiteen ja Yves Rocherin tuoksunäytteen sukkalaatikossa ( ;) ). Näitä sentään poistui kymmenisen kappaletta, mutta eipä näissä juuri ollut kuluttamista, kun suuri osa riitti (enää) yhteen käyttöön.

Jotenkin tämä vaatimaton tulos hämmentää minua, ehkä jotenkin jopa ravistelee maailmaani. Ehken sitten olekaan niin kosmetiikkaläträäjä kuin kuvittelin, mutta toisaalta, millä sitten oikeutan hillittömän (ale)kosmetiikkahamstraukseni? Hyötyäpä kaikista pulloistani on käyttämättöminä. Toisaalta pulloja kallistellessani havaitsin, että melko monta pakkausta on kulumassa loppuun ihan pian. Että ehkä elokuu oli sellainen välikuu, että avasin heinäkuussa monta upouutta juttua ja niistä riittää tavaraa vielä syyskuuksi?

Aion tarkkailla kulutustottumuksiani tämän asian suhteen vielä syyskuun ja kerätä samaiseen koppaan kaikki syyskuussa loppunsa näkevät pakkaukset. Odotan syyskuulta kyllä jonkinverran erilaista lopputulosta. Se on ainakin ihan selvää, että vaikka jakaisivat lähiPrisman koko kempsuosaston ilmaiseksi pois, niin mitään uutta ei tähän asuntoon tule koko syyskuun aikana. Katsotaan tilannetta sitten taas syyskuun viimeisenä päivänä tai kuun vaihduttua...

2 kommenttia:

hanska kirjoitti...

hei jo-jo, laita vaikka mulle sähkäriin sun osote niin voin lähettää sulle pari clipper-pakettia. hansikas@luukku.com

mä oon ainaki ihmetellyt että miten hitaasti multa kuluu noita aineita, esim shampoot ja hoitoaineet. en toki hamstraakaan niitä hirveenä mutta ihmettelen syvästi miten jotkut saa tyhjennettyä niitä ihan urakalla. mielestäni henkkoht hygieniani on kuitenkin tasolla länsimainen aikuinen nainen.

T. kirjoitti...

Se on kyl kans, kun tyhjentyä pitäis niiden "ei niin tarpeellisten" -purkkien, mutta aina loppuu vaan ne päivittäin käytössä olevat tuotteet (joiden loppumisesta tulee kriisi, kun ei ole tajunnut ostaa seuraavaa tilalle!). Tai ite otan usein jo jonkin uuden ihanuuden käyttöön, ennen toisen loppumista, ja siinä sitä sit ollaan, monen purkin kera.