keskiviikko 25. syyskuuta 2013

5 asiaa juuri nyt

5 asiaa juuri nyt:

1. Kolme kuukautta jouluun, onhan nyt 25. syyskuuta. Kolme kuukautta menee älyttömän nopeasti, pitäisiköhän aloittaa jo suunnittelu ja valmistelut? :)
kuva valohoito.com
2. Jyväskyläläinen tuttu kirjoitti hetki sitten FaBoon, että ovat juuri saaneet tämän vuoden ensilumen... tai ainakin ensihiutaleet. Ei vielä, mä en ole vielä ehtinyt valmistautua! Eilen kauppareissulla olisi pitänyt olla sormikkaat, oli niin kylmä. Syystakki jo sentään löytyi naulakkoon.
kuva kaleva.fi / sanna myllykangas
3. Kuukausia kestänyt verhokriisi on selätetty. En lopultakaan löytänyt uusia unelmieni Valliloita, joten kävin nappaamassa sivuverhot H&M:n Home-osastolta. 24,90 kustansi kaksi sivuverhoa, melko edukasta. Eilen pesin sekä uudet verhot että ikkunassa pitkään olleet Vallilan Tiikerililjat, ja illalla oli niin orpoa ilman verhoja, että ripustin uudet hieman kosteina. Siinähän ne kuivuu, ikkunassa? Onko sattumaa, että uusien henkkamaukkaverhojenkin kuosissa on liljoja?
kuva hm.com
4. Viikonloppuna on Tampereen Tallipihan suuri käsityöläistapahtuma, jonne ollaan suuntaamassa Sinisen Siiven Puodin kanssa. Mulla on myynnissä villasukkia, muutamia huiveja, kangaskasseja ja vetoketjupussukoita. Lähden perjantai-illaksi jo Tampereelle ja tapahtuma on la 10-17 ja su 10-18. Luvassa raporttia ensi viikolla.


5. Päätin osallistua Docventuresin Lihattomaan Lokakuuhun. Aiemminkin olen osallistunut kasvishaasteeseen ja nyt päätin, että vedetäänpä tähän syksyyn nyt myös tällainen kuukauden kestävä kevennys. Viimeksi oli ihan helppo nakki, enkä usko tälläkään kertaa haasteen tuottavan mitään ongelmia. Aloin jo listata omia suosikkiruokalajeja ylös vihkoon, että muistaa lokakuussa varmasti kokkailla niitä. Pinaattilasagne, pestopasta, oma suosikkipizza (mozzarella, pesto, kananmuna), erilaiset salaatit, keitot ja tolkuttoman hyvä vegaaninen kylmä kastike esim. riisille ja kasviksille jo löytyvät listalta. Uutuutena aion kokeilla lokakuussa misokeittoa, jota on tehnyt mieli maistaa jo hyvin pitkään. Näistä mun pikkuprojekteista tulee aina niin hyvä mieli, että tätäkin jo odottelen innolla!
kuva ylex.yle.fi / docventures

Ei kommentteja: