sunnuntai 11. elokuuta 2013

Little pieces of Britannia

Kävin torstaina isoveljeni ja yhden kaverinsa kanssa leffassa katsomassa Pacific Rim -elokuvan, josta pidin kovasti. Leffan näytös oli aikainen, joten poistuessani teatterista kaupat olivat vielä auki ja bussini lähtöön 25 minuuttia. En tiedä mistä ajatus sillä hetkellä tuli mieleeni, mutta jalkani veivät minut Little Britannia Corner Shopiin. Tarkoitukseni oli vain ikkunashopata ja ihmetellä mitä valikoimissa on, mutta...
Samalla tavalla kuin tuoksut usein herättävät muistoja tietystä paikasta, ihmisestä tai tilanteesta, jokin niin yksinkertainen ja pieni asia kuin suklaapatukka tai keksi voivat aiheuttaa mieleen muistojen tulvan.
  • Dairy Milkin caramel, kuinkahan monta tällaista patukkaa nautin sinä aikana, jonka asuin Coventryssa, Englannissa?
  • Nestlen Aero! Vuoden 2005 kesällä tein ensimmäisen matkani Englantiin, Lontooseen, muutaman (silloin) uuden opiskelukaverini kanssa. Samalla reissulla ostin Notting Hillin katumarkkinoilta parilla punnalla käytetyn The Wind in the Willows eli Kaislikossa suhisee -kirjan. Ellen ole erehtynyt, on ensimmäisen Aero-patukkani käärepaperi edelleen kirjan välissä kirjanmerkkinä. :)
  • Skottilaisen Walkersin shortbread-keksiin pääsin tutustumaan ensimmäisellä mannerten välisellä lennollani, kun matkustin vuonna 2006 New Yorkiin. American Airlines tarjosi lennon loppupuolella välipalan, joka tarjoiltiin salkkumaisesta pahvilaatikosta. Paketissa oli jokin leivos, näitä Walkersin keksejä, suolapähkinöitä, jotakin muuta suolaista ja sen semmoista pientä. En oikein muista välipalan koko sisältöä, mutta Walkersit, ne tulen yhdistämään mielessäni juuri siihen lentoon ja Amerikkaan.
Suomessahan tämmöiset harvinaisuudet ovat ihan törkyhintaisia, mutta nyt olin jotenkin niin nostalgian äärellä, kun muistot matkoista palasivat mieleeni, että eihän näitä voinut kauppaankaan jättää. On taas syömistä iltapäiväteen kaveriksi ;)

2 kommenttia:

T. kirjoitti...

Aerot on ihan parhaita, nam! Muita noista en ole maistanut, mutta ei kai ne voi olla huonoja jos ne on brittiläisiä? ;)

Jo kirjoitti...

Joops!
Dairy Milk on perushyvää suklaata ja caramelissa oleva toffeetäyte on mielestäni ihanan paksua :) Rich, niin kuin sanoisivat englanniksi ;)
Murokekseistä en oikein muuten tykkää, mutta kai näissä on se voi, mikä maistuu, ja tietty muistot tuo lisämausteen!

Yks hyvä enkkupatukka on Mars delight, jota sai Suomestakin joitakin vuosia sitten hetken. Enpä oo käynyt tarkistamassa, onko sellasta vielä Enkuissa myynnissä :) Se oli muuten ihan Mars-patukka, mutta siinä oli myös jotain rapsakkaa, vohvelimaista. Semmosen kun joskus vielä sais!

Ja syömisistä sivuun, ihastuin Englannissa semmoseen shampooseen kuin Hello Hydration, Herbal Essences on merkki. Siinä on ihana tropiikin tuoksu ja hyvää shampoota on muutenkin. Ihana ystävä on tänään palaamassa parin viikon Englannin reissulta ja laittoi mulle pari viikkoa sitten viestiä, että "Huomenna on Boots-päivä, mitäs tuodaan?" No Hello Hydration shampoota mulle tiettykin! Veikkaan, että sillä kun pesasee hiukset, niin tuoksusta palaa mieleen seikkailu jos toinenkin :)