lauantai 3. elokuuta 2013

2x75

Tänään oli juhlahumua Hämeessä. Isäni täti miehineen piti heidän yhteiset 75-vuotisjuhlat, eli tänään juhlittiin sataaviittäkymmentä vuotta. Mun kanssa samalla paikkakunnalla asuva isän serkku noukki mut kyytiin aamulla ja ajeltiin kimppakyydillä juhlapaikalle.

 Emäntä sai punaiset emännänsaappaat...
...isäntä mustat isännänsaappaat. Sementistä valetut on nämä!
 Karkasin taas puutarhaan kuvaamaan, sillä pihattomana näitä vaan osaa arvostaa niin paljon. Hanhikkeja oli pitkä, pitkä rivi ja ihan täydessä kukassa.
 Onkohan tuo sininen ruiskukka? Oranssi oli mielestäni samettikukkaa.
 Tykkään liljoista hirmuisesti, oranssit oli jo pudottamassa terälehtiään. Iskän serkku sanoi, että nämä olisi keisarinkruunuja, mutta ei ollut varma nimestä.
 Mustasilmäsusannan tunnen nykyään ihan ite :) Sekin on kiva kesäkukka ja siitä tulee toivottavasti lopun elämää äidinäiti eli mamma mieleen, samoin yksi serkuistani.
 Juhlissa on aina ihan huippua, kun on hyvää ruokaa ja juomaa. Onko se väärin, että arvostaa sitä ihan erityisen paljon? Mielestäni ei. Juhlakalujen oma poika laittaa älyttömän herkullista ruokaa ja oli nytkin laatinut koko menun - ja tiettykin valmistanut kaiken! Hänkin sanoi, että "kun jokatapauksessa on pakko syödä, voi samantien tehdä sen hyvin". Tarjolla oli limettisilakoita, jääkellarinlohta (OMG!), marinoituja herkkusieniä, palvattua Herefordia sekä hevosta, keitinperunoita, pastasalaattia, vihersalaattia, tartarkastiketta, lämmintä sienikastiketta, grillattuja kasviksia sekä possua ja Herefordin ulkofileetä. Oi nam!
Sisälläkin kasvit kukoisti - suvun naiset kertoi omia menestystarinoitaan orkideojen kukkimisten suhteen ja minä vuorostani kerroin, että juu, mullakin on yksi vehka, joka on ollut elossa jo ainakin 3 vuotta ja mun murattikin kasvaa keittiön seinää ylös... Jep jep. En osaa hoitaa kasveja, en viitsi laittaa ruokaa, en osaa laulaa enkä soittaa, enkä ole hyvä urheilussa. Käsityöläisyyskään ei ole tähän mennessä saavuttanut valtavaa suosiota. Mikähän se juttu ois, missä olisin hyvä?

Näissä juhlatunnelmissa omaa tietä etsimään!

Ei kommentteja: