torstai 16. helmikuuta 2012

52 weeks later, eli kuluneen vuoden kertaus

Niinhän siinä sitten kävi, että muuton ja monen muun muutoksen myötä ehti kulua vuosi ennen kuin taas tuli mieleeni, että voisin blogiinkin kirjoittaa muutaman sanasen.

Olen kirjoittanut edellisen postauksen perjantaina 18.2.2011 ja nyt on torstai 16.2.2012. Ihan täysin sattumalta päätin naputella tämän juuri tänään ja oli aika hauska sattumus huomata, että siitä on melko lailla tasan vuosi kun viimeksi olen kirjoittanut.

Todella paljon kaikenlaista on vuoden aikana tapahtunut ja ajattelinkin koostaa pienen tiivistelmän elämästäni viimeisen vuoden ajalta. Luin eilen kaikki vanhat postaukseni vanhimmasta uusimpaan ja vaikka monessa kohdassa hymähtelin omalle naiiviudelleni ja lapsellisille haaveilleni, olin minä joissain asioissa ollut oikeassakin ja jotkut ajatukset kuulostivat hyvältä edelleen. Erityisesti mieleeni jäi postaus viime vuoden alusta (1.1.11), jossa listasin itselleni uuden vuoden lupauksia.
1. Lupaan, että tänäkin vuonna jätän muovikassit kauppaan ja käyn ruokaostoksilla omat kauppakassit mukana.
2. Lupaan yrittää olla ostamatta juuri mitään uutta koko vuonna, ainoastaan ruokaostokset ja ehdottomat välttämättömyydet. Jouluna lahjatoiveita pohtiessani se kirkastui, että en minä oikeastaan tarvitse yhtään mitään uutta.
Blessed be, että voi jo sanoa, että minulla on kaikkea mitä tarvitsen tavarawise.
3. Lupaan käydä jollakin keikalla ja elokuvissa kerran kuukaudessa.
4. Lupaan matkustaa jonnekin vuonna 2011.
5. Lupaan itselleni, että tänä vuonna muutan halvempaan asuntoon ja laitan sen kivaksi, että löydän työn, josta saan takuuvarman palkan joka kuukausi ja että pidän silmät auki ja sydämen avoimena, sillä tahtoisin kovasti löytää ihmisen, jonka kanssa jakaa elämäni.

Ai tuollaisia lupauksia minä tein? Yllättävää on se, että vaikka ehdin unohtaa nuo lupaukseni vuoden aikana, tulin toteuttaneeksi suurimman osan. Kai nuo asiat on jossain syvällä sisälläni niin, että vaikka en tietoisesti niitä kohti pyrkinytkään, ne tapahtuivat kuin itsestään.
1. Muovipusseja ostin kauppareissuilla enemmän kuin vuonna 2010, mutta kuitenkin lähes aina kaupassa asioidessani minulla oli kauppakassit mukana. Voisi toki skarpata natsimaisuuteen tässä asiassa, mutta aika hyvä tilanne oli muovittomuuden suhteen vuonna 2011.
2. Hmm, no. Kun muutin valtavan tavaramääräni kanssa nykyiseen kotiini helmi-maaliskuun vaihteessa, sen sijaan, että olisin kauhistunut roinan määrää, päädyin itse asiassa vuoden aikana ostamaan sitä lisää. Tiedän kyllä ihan tasan tarkkaan miksi - koska olin jo muuttanut. En ole täältä lähdössä minnekään pitkään aikaan, joten ei ole tarvinnut miettiä kuka nämä röykkiöt seuraavassa muutossa pakkaa ja kantaa... Voi minua pientä hölmöä.
3. Keikoilla käyminen oli vähintäänkin satunnaista, ei kuukausittaista. Ruisrock, Amorphis Klubilla, Machinae Supremacy Klubilla. Siinä ne taisivat ollakin... Leffassa kävin kyllä vuoden aikana melkein joka kuukausi, ellen jopa parikin kertaa kuukaudessa. Epic success! Lisäksi vuoteeni mahtui 2 x 1827 Infernal Musical ja KaNuTen Kellopeli Appelsiini-näytelmä.
4. Matkustin jopa kaksi kertaa. Heinäkuussa kävin moikkaamassa tanskalaisia Kööpenhaminassa ja joulu-tammikuun vaihteen vietin Suomen Lapissa, Ylläs-tunturin kupeessa. Laivaristeilylläkin kävin pari kertaa.
5. Muutin ja sisustin kodin kivaksi. Tein oman alan töitä satunnaisesti JA toisen, vanhan alani töitä ahkerasti ja sain palkkaa joka kuukausi. Pidin silmäni ja sydämeni kiinni.

Näin ikkästeen. Olen oikein tyytyväinen siihen, miltä toiveet vs. toteutuneet -lista näyttää ja ainahan on petraamisen varaa. Ylös ja eteenpäin!

Lisäksi vielä pientä tiivistelmää vuoden kulusta:
Maaliskuu: Uuden kämpän kuntoon laittoa, tavarat hakivat paikkaansa, siivoskelua ja tunnustelua. Kavereita ja sukua kävi kylässä 'Täällä minä nyt asun'. 2 viikkoa muuton jälkeen sain kutsun työhaastatteluun vuokratyöläisfirmaan - oli pakko nöyrtyä rahattomana ja palata kaupan alalle. Minut palkattiin heti, kävin pari pikakoulutusta ja ensimmäiset työt olivat jo heti maaliskuussa.
Huhtikuu: Kaupan alan töitä. Sosiaalista elämää kavereiden ja perheen kanssa. Omat tupaantuliaiset. Leffassa Rango ja Vares.
Toukokuu: Kaupan alan töitä. Satunnaisia oman alan töitä. Elämää; Euroviisut - Suomen MM lätkämestaruus - omat synttärit -hittiputki peräkkäisinä päivinä :D Leffassa Thor ja Fast&Furious.
Kesäkuu: Espoossa kummityttöä moikkaamassa. Ystävän polttariviikonloppu. Kaupan alan töitä 3 vuoroa koko kuussa. Kaverin synttäribileet. Oman alan töitä kaiketi yksi keikka. Risteily. Ystävän häät. Juhannus mökillä. Leffassa X-men First class.
Heinäkuu: Oman alan töitä pikku tuurauksen verran. Keskiaikamarkkinat. Leffassa Melancholia ja Pirates of the Caribbean 4. Uusi puhelin kun vanha hajosi. Mummi nukkui pois. Ruisrock. Kaverin synttäripiknik. Matka Kööpenhaminaan ( Roxette Tivolissa konsertoimassa, leffassa The Beginners tanskalaisilla subtitleseillä). Mummin hautajaisista suoraan kaverin tupari-synttäri-valmistujais-paluumuuttajaisbileisiin ja seuraavana aamuna klo 6 kaupan alan töihin.
Elokuu: Oman alan töitä. Elämää perheen ja kavereiden kanssa. Machinae Supremacyn keikka Klubilla. Ystävän mökkisynttäriviikonloppu. Turun Messut. Leffassa Captain America, Vares ja Conan the Barbarian (kaikki samalla viikolla!). Vanhan kaverin häät.
Syyskuu: Satunnaisia kaupan alan töitä kuun alkupuolisko. Elämää kavereiden, perheen ja suvun kanssa. Amorphis Klubilla. Totaalinen kypsyminen kaupan alaan ja vuokratyöläisfirmaan, päätös irtisanoutua. Työtarjous vuokratyöläisfirmasta: 3+3 viikkoa ihan ok työtä samassa työpaikassa. Päätös ottaa vielä tämä keikka vastaan ja sitten irtisanoutua. Kolmen ruokalajin illalliset hyvien ystävien kanssa yhden ystävän luona, parhautta.
Lokakuu: Työkeikka marketissa jatkuu. Tykkään sekä paikasta, työstä että työkavereista. Kaikki on siis hyvin. Lätkämatsi TPS- HPK. Pidän veljelle synttärit. Teen viikonloppuna oman alan töitä, arki menee marketissa. Tapaan kavereita. Käyn Tuli on irti -näyttelyssä. Leffassa Johnny English. Viimeisenä markettityöpäivänä 2 muovikassillista tavaraa lahjaksi minulle ihanilta työkavereilta - saan vaikka MITÄ. Teatterissa KaNuTen Kellopeli Appelsiini. Halloweenbileet.
Marraskuu: Kutsu takaisin töihin markettiin, josta viikko sitten sain huikean läksiäislahjan. Ystäviä ja perhettä, Siipiravintolaa, lautapeli-iltaa, isänpäivälounasta minun luonani, leffassa Immortals, pikkujoulut.
Joulukuu: pieni rupeama Kodin Ykkösessä vuokralla, sitten takaisin markettiin joulukiireissä avustamaan. Lisäksi aivan hillitön oman alan tilaus juuri ennen joulua; teen marketissa 40 h/vko, jonka lisäksi illat ja viikonloput ja joulun pyhät ja välipäivät teen oman alan työtä... Olen pikkuisen ns. poikki. Lisäksi pikkujoulut, jouluvalmistelut, pikkujouluristeily, ystävien ja perheen tapaamista, joulukonsertti Tuomiokirkossa, aatonaattona markettitöiden jälkeen joulunviettoon maalle, leffassa Sherlock Holmes: The Game of Shadows, matkaamista Oulun kautta Ylläkselle vaihtamaan vuotta ja rentoutumaan vuoden alkajaisiksi.

Olihan sitä siinä. Vuotta 2011. Oikeastaan aivan pirun hieno vuosi kaiken kaikkiaan :D

Nyt kun mennyt vuosi on kerrattu, on hyvä sanoa buh-bye for a while ja postata myöhemmin lisää ajankohtaisempia juttuja. Vaikka projektista, työelämästä ja slowlifesta ;)

Ei kommentteja: