tiistai 22. lokakuuta 2013

Laukkuni

Oon jo pitkään halunnut tehdä tämmöisen "Mitä mulla on laukussani"-postauksen, joita pyörii eri blogeissa, mutta sain aikaan vasta nyt, kun aloin tonkia olisko liian painavassa olkalaukussa jotain, jonka vois jättää pois.

Mä oon niitä kassialmoja, joilla kulkee mukana puolet elämästä ja joka on varautunut siihen, että koska tahansa voi sattua mitä tahansa. Aiemmin kamaa on ollut kassissa enemmänkin, mutta olen oppinut jättämään joitakin juttuja pois, koska liika on kuitenkin aina liikaa.

Olen hyvin laukku-uskollinen. Vaikka omistan niitä monta, monta, siis monta, niin käytän yleensä vain yhtä laukkua kerrallaan enkä vaihtele laukkuja fiiliksen mukaan. Tämän violetin hobo-mallisen laukun löysin kirpparilta kahdella eurolla arvatenkin noin vuosi sitten ja oon käyttänyt lähes ainoastaan tätä siitä lähtien. H&M-laatuinen kassini on alkanut osoittaa kulumisen merkkejä ja keinonahkapintaan on tullut naarmuja. Olkahihna on tietenkin venytetty äärimmilleen, jotta tämän voi vetää rinnan yli toiseen kainaloon. Vetskariin ripustin killumaan viime kuussa Tallipihalta ostetun riipuksen amuletiksi. Tämmöiset hobo-malliset tilaihmeet on suosikkejani - mulla on toinenkin samaa mallia oleva petroolinsininen, jonka ostin Jenkeistä 2008.
Laukun tärkeimmät: lompsa, avain, kännykkä. Lompsa on play.comista aikoinaan tilaamani Atticuksen niittilompsa, jollainen samanlainen löytyy ainakin kahdelta ystävältäni. Taisi maksaa 6,49e. Avainnipussa on tasan kämppäni avain, muita ei ole. Nippuun on avaimen lisäksi ympätty pieni LED-taskulamppu (tuliainen Viipurista), entisen vuokranantajani tarjoama ostoskärrypoletti-avaimenperä sekä Iberon musta kissa-avaimenperä. Mjau!
 Bussiaikataulut ovat siirtyneet pysyvästi laukkuun - hyvähän ne on olla mukana tuolla liikkuessaan, että voi aina katsoa koska pääsee kotiin <3 Bisnesnaisella pitää aina olla tiettykin mukana myös muistivihko - kynää en ilmeisesti sitten tarvitse? Pieni musta vihkonen on Tigerista ja se oli saatava, koska sen sivut ovat värillistä paperia, vaaleanpunaista, punaista, oranssia, keltaista, vihreää ja turkoosia. Kanteen tälläsin aikoinaan thinkgeekistä tilaamani tarran, joka on etsinyt paikkaansa. Tarra yhdistää sekä lolcat-ilmiötä että Batman-elokuvien Dark Knightia. Tarrassa Jokeriksi maskeerattu lolcat kysyy "Wai so srs?"
 Vuodenajat ne muuttuu, mutta kassini sisältö ilmeisesti ei? Kesän kuumien päivien lieventäjä, 2002 Mallorcalta ostamani viuhka pääsi tämän laukun siivouksen yhteydessä odottamaan ensi kesää. Violetti sateenvarjo, joka oli kummatyttöni muinaisten synttäreiden osallistujille jaetussa partybagissa, saa kaiketi vielä olla laukussa. Syksyn sateet on tuskin vielä ohi.
 Cityshopparivihko ja -kortti on ihan turhaan kassissa - en koskaan edes muista, että jotain Cityshoppari-tarjouksia voisi hyödyntää. Optimistisesti kannan kuitenkin noitakin aina mukana. Viime vuonna sain joululahjaksi Makee designin Kettukarkkikukkaron, jonne yritän aina välillä tyhjentää lompakosta kaikki 50 senttiä pienemmät kolikot.
 En osta ~koskaan muovikassia ja laukussa on aina mukana kokoonkäärityt/-taitetut varakassit. Kis kis-kassi on Kissakaveria ei jätetä-kampanjan hyväntekeväisyyskassi, violetti, pieneen suojapussukkaansa taiteltava ostoskassi on lahja tädiltä.
Sinisen Siiven Puodilta tilaamani Kis kis-karkkipaperipussukka pitää sisällään kaikkea pikkusälää, mitä nainen nyt tarvitsee. Libresse on aikojen saatossa antanut mulle riikinkukkokuosisen terveyssidekotelon, rouvashenkilökuosisen tamponikotelon sekä vaaleansinisen minipikkuhousunsuojakotelon. Pussissa on myös Tigerin polkadot-nenäliinapaketti, Laveran minikäsivoide, kaksi huulikiiltoa ja Labellon marjaisa huulirasva. Pieni peili on purettu Jenkkilästä ostetusta metallisesta pastillirasiasta, jonka kannen sisäpuolella oli siis tuo peili. Pastillirasia tyhjeni, mutta peilin säästin. Yksi jäljellä oleva pala purkkaa ja rasiallinen kynsilakanpoistolappuja kruunaavat vetskaripussin sisällön.
Ja mitäpä olisi olkalaukku, ellei sen pohjalta löytyisi rypistettyjä kuitteja, kauniisti taiteltuja kuitteja ja kotoa mukaan napattuja papereita, joissa on salaperäisiä muistiinpanoja. Nyt kaikkia varmaan jännittää, mitä on joskus tapahtunut klo 19 ja miten euronmerkki liittyy asiaan? :D

Haastan kaikki, jotka lukevat tämän, tekemään omasta laukustaan vastaavan paljastuspostauksen tai ainakin kommentin! Hus hus, mars mars!

4 kommenttia:

annakristiina kirjoitti...

Ai helkkari. :D Rohkenisko..

Hannatic kirjoitti...

mun laukussa kävi viikko sitten lievä vesivahinko kun mun uskollinen jumppavesipulloni, joka on millintarkasti suljettavaa laatua, ei ollutkaan millintarkasti suljettu. Niinpä kassin pohjalla oli jotain paperimassaa muistuttavaa, koska siellä OLI sekä siististi että vähemmän siististi taiteltuja kuitteja, (onneksi jo tyhjä) resepti, kesäiset lentoliput ynnä muuta erittäin tähdellistä mukana raahattavaa. Lisäksi laukun pikkutaskussa oli särkylääketahnalla kuorrutettuja huulirasvoja, kynsinauhavoidetta sekä huulikiiltoa. Mutta toisaalta, nyt sen sisällöstä kehtaisi mahdollisesti tehdäkin jonkun postauksen, kun paperimassa-ainekset on hävitetty.

annakristiina kirjoitti...

Mää laitoin sul haasteen niinku!

Kaisuli / SiameseLipstick kirjoitti...

Eihän sulla edes ole kauheasti tavaraa tuolla :) Mulla on niin jätti laukku, että siellä sit kans kulkee kaikkea, turhaakin. Oon miettinyt että voisi tälläisen postauksen tehdä, josko nyt kanssa tekisin sen! :)