torstai 17. lokakuuta 2013

Kasviskevennyksestä

Mua taas vähän ärsyttää. Arvatkaa mikä? No se, että ihmiset jaksaa aina vaan yllättää mut typeryydellään ja sallitteko, että sanon, perseilyllään.

Nythän on käynnissä Docventuresin alulle panema Lihaton Lokakuu, josta itsekin sain kimmokkeen jättää taas lokakuun ajaksi lihat pois ruokavaliosta ja keventää ihan vain 31 päivän ajan. Tykkään lihasta enkä koe huonoa omatuntoa lihansyönnistä, enkä silti koe olevani paska ihminen. Olen ajatusmaailmaltani muutenkin "Do your thing and let me do my thing"-ihminen, enkä yleensä koe tarvetta repiä persaustani sen takia, mitä joku toinen ihminen tekee elämässään - samalla tietenkin odotan, että kukaan muu ei kokisi myöskään tarvetta puuttua minun tekemisiini.

Tänään lueskelin sitten kaverin FB:iin linkkaamaa Hesarin kolumnistin kirjoitusta, jossa jos nyt ei suoraan vittuiltu Lihattoman Lokakuun osallistujille, niin ainakin rivien välissä pilkattiin koko hanketta. Hymähtelin mielessäni kirjoitukselle, mutta pystyin sivuuttamaan sen ilman ragekohtausta. Siitä päädyin kurkkaamaan Lihattoman Lokakuun FB-eventtiä, jonne kiitettävän moni osallistuja onkin kirjoitellut kuukauden sujumisesta, linkannut omia reseptejään ja postannut valokuvia omista herkkuannoksistaan.

Sitten on tämä perseilyosasto, joka saa minulla aikaan aivoaneurysman. Tietenkin Facebookiin on eksynyt muutama todella hauska koomikkokin, jonka mielestä on hauskaa postata tapahtuman seinälle kuvia rasvaa tirskuvista kebab-annoksista, ja sepäs se vasta hauskaa onkin, kun voi kommentoida tyypille, joka kysyy halpoja, opiskelijabudjetille sopivia kasvisreseptejä, että "Halvimmaks tulee kun vedät ittes jojoon". Seriously?

Siis jotakuta ihmistä harmittaa jonkun toisen ihmisen lihattomaan lokakuuhun osallistuminen niin paljon, että pitää Facebookissa kommentoida, että tapa ittes. Mikä. **ttu. Ihmisiä. Ja. Tätä. Maailmaa. Vaivaa? Mun on maailman vaikein sulattaa tuon kaltaista typeryyttä. En voi missään tajuntani sopukassa käsittää, miksi jotkut ihmiset kokevat tarvetta tuollaiseen käytökseen: kun joku tekee jotain, mistä itse saa iloa ja mistä ei aiheudu kenellekään ulkopuoliselle mitään haittaa, ja sitten kuitenkin jonkun ulkopuolisen pitää mennä siihen väliin härkkimään, "olet idiootti ja ansaitsisit kuolla, koska et kuukauden ajan syö lihaa!"

No, siitäkin huolimatta ja silläkin riskillä, että joku anonyymi jättää kommentteihini tappouhkauksen, mä olen tämän lihattoman lokakuun aikana syönyt seuraavasti:
 1. laiskuutta. ristikkoperunoita ja fetaa uuniin.
 2. ystävä kokkaili. syötiin ihanaa linssikeittoa.
 3. iso kattilallinen kasvissosekeittoa, jonka höysteenä joko raejuustoa tai fetaa.
 4. pizzaperjantain pizza (pesto, mozzarella, kananmuna)
 5. pinaattilasagne
 6. pinaattilasagne
 7. jämälasagnea, jämäsosekeittoa
 8. ravintolassa ruokalistaa tarkemmin lukematta natural caesar salaatti, jossa yllätyksekseni olikin pekonia. söin pääosin sen ympäriltä.
 9. ravintolassa fantasiapizza (sipuli, herkkusieni, aurajuusto, rucola), illalla kotona fetasalaatti.
 10. linssikeitto
 11. leipäjuustosalaatti
 12. linssikeitto, iltapalaksi makaronia oivariinilla.
 13. täsmälleen samat kuin eilen.
 14. lounaaksi instant-pussimisokeitto, illalliseksi falafelia, riisiä ja tsatsikia. NAM!
 15. savuporokeitto. Poro on kasvis, right? Jäkälää, you know? En koe huonoa omatuntoa tästäkään, sillä ei ollut lipsahdus tai repsahdus, vaan tietoinen päätös.
 16. laiskuus! ristikkoperunat uuniin ja illalla herkkuhetkeen sipsiä <3
 17. lounaaksi loput ristikkoperunat, illemmalle kaapissa kahdetkin eri salaattiaineet, joista valita.
Että semmoista! Kaksi viikkoa virallista suoritusaikaa jäljellä ja aivan hyvä fiilis. Mua ei harmita yhtään, toivottavasti ketään lukijaakaan ei harmita, että täällä pistetään kasvista poskeen!

Ei kommentteja: