lauantai 9. maaliskuuta 2013

SatYourDay

Ihanan aurinkoista, iltaa kohti taittuvaa lauantaita vaan kaikille!

Mun vanhemmat ja veli kävi tänään kylässä, pitkästä aikaa. Oli perinteinen perhelounas, jolloin minä kokkaan ruoan ja kerään ihmiset luokseni. Harvoin nykyään perheenä vietetään aikaa, joten kivaa, että välillä jaksavat tulla luokseni :) Erityisen kivalta tuntuu se, että rakas äiti pääsee välillä valmiiseen pöytään syömään jonkun muun tekemää ruokaa, kun äiti on meidän perheessä ollut se, joka on hoitanut ruokahuollon lapsuusvuosinani.

Olin kerrankin kaukaa viisas ja hoidin tiskivuoren alta pois kahden päivän aikana viikolla - tajusin jopa käydä kaupassa eilen illalla hakemassa kaikki tarpeet valmiiksi. Tarpeeksi kiire tuli nimittäin tänään aamulla silti, kun piti järjestellä kämpässä kaikki roinat paikoilleen, viikata pyykit kaappeihin, imuroida ja pestä vessa. Kävin itse suihkussa ja laitoin itseni kuntoon ja ehdin aloittaa kokkailut juuri puolisen tuntia ennen sovittua saapumisaikaa. Perfect timing!

Nälkäiset vieraat iskivät pöydän antimien kimppuun niin ahnaasti, että en meinannut saada pöydästä ollenkaan kuvaa :D Jonkun käsi tai ylävartalo oli kokoajan jossakin kuvassa ja tässä on kattauskin jo mennyttä. Tarjolla oli uunilohta [iskin lohen uunivuokaan, päälle runsaasti suolaa, tilliä ja ruokakermaa. 200 astetta 30-40 minuuttia], keitettyjä perunoita, keitettyä kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa, salaattia [jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti, Apetina fetasnack, jossa fetajuustoa, oliiveja ja valkosipulinkynsiä sekä yrttiöljyä], ruisleipää ja Oivariinia sekä tuore bearnaisekastike ranskankermasta. Sain jälleen vuolaat kehut ja kattilat tyhjenivät melko kiitettävästi, joten eiköhän tämä ollut ihan success!

Vanhemmat juttelivat taas kissani tuoreimmista kuulumisista ja edesottamuksista, ja voi että, kuinka aloinkaan taas ikävöidä sitä pikkukaveriani. On mulla ollut sitä ikävä muutenkin, mutta kun kuulee siitä juttuja, alkaa ikävä vaivata aina enemmän. Päätin, että menen vanhempien luo pääsiäiseksi ja silloin saa taas kissaterapiaakin. :) Multa tilattiin jo kissan kynsienleikkuukin, kun ne on kuulemma taas päässeet pisteliään pitkiksi ja teräviksi. Ennen kuin porukat lähtivät, kävin vielä kuskina pienellä kauppakierroksella. Pitäähän sitä kissalle viedä kaupungista tuliaisia; kamu sai Lidlistä 10kg kissanhiekkasäkin ja Prismasta sekä herkkukaniiniruokaa että kissannameja! :D

Äiti toi mulle paketin askartelutarpeita kotoa. Viime pääsiäisen jälkeen hankittiin Tiimarin alennusmyynnistä pikkukolikoilla mätsäävät pääsiäiskorttiaskartelusetit ja äiti uumoili silloin, että askartelisi tälle vuodelle pääsiäiskortit. No, nyt sain paketin sitten itselleni, kun ei hän kuulemma viitsikään askarrella niitä itse :D Itse en ole kova lähettämään pääsiäiskortteja, mutta koska askartelu on kuitenkin mieluisaa luovaa puuhaa, sovittiin, että mä taiteilen kortit ja luovutan valmiit tekeleet äidille kahden viikon päästä, kun mennään katsomaan Cirque du Soleilin Alegriaa. Sen jälkeen ehtii vielä hienosti lähettää pääsiäiskortit juuri ajoissa.

Nyt on tosiaan mitä hienoin lauantaipäivä ja koska olen jo jäänyt yksin perheen lähdettyä, on mulla pelkkää omaa aikaa omille puuhasteluille tässä. Life Thru a Lensin jrerna tilasi multa jo viikkokausia sitten Dammit doll-voodoonuken ja tänään äiti pääsiäiskortit. Tässä saattaa hyvinkin käydä nyt niin, että vaihdan päälle jotain mukavaa kotivaatetta, kiedon hiukset nutturalle ja keitän pannullisen Tähtitaivas-teetä. Sen jälkeen voisin olla valmis päästämään luovuuteni valloilleen. :)

4 kommenttia:

annakristiina kirjoitti...

Taas tuli vaikka kuinka hyvä mieli tästä! Koskas nähdään? :)

Jo kirjoitti...

Voitais nähdä vaikka kuinka piankin jo :D Ootko tulossa tännepäin/kotiinpäin lähiaikoina? Mäkin voisin toki tehdä kevätretkee taas sinne suuntaan. Pitänee sovitella kahden lifestyle-bloggaajan aikatauluja yhteen ;D

annakristiina kirjoitti...

Mä en nyt tiedä, tulkitsenko mä kalentereita oikein mut seuraava merkintä näkyy vasta 12-14.4! EIKU onkin pe 22.3 menoa Nokialla. Pääsiäisvisiot vielä vähän auki. Seuraavasta kotinurkille tulosta en vielä tiiä. Jos on kirppistouhui suunnitteilla niin toivoisin sitten huhtikuuta. Kun tuli tohon yhteen kuvaukseenki osallistuttua ja reissun jälkeen on tili vähän kriittises tilassa..

Jo kirjoitti...

Mun mielestä mä kirjoitin tänne kommentin pari tuntia sit, mutta miksei sitä nyt näy missään? :O Enkä mä enää edes muista, mitä mä höpisin kalenteri kädessä tähän. Jottain sopivia ajankohtia huhtikuussa vissiinkin. Mää olen ny hämmästyny.