keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sisustusterveisin, L.

 Faberge a la Viipurin tori
 Hattu? Tikkiennuolemissuoja? Varjostin.
 Tilataidetta 3 kpl.
 Halaavat kummitukset keittiöön.
 Mallorcalainen kynttilä.
 Sisustusrottinkia.
 Ikean tuliainen: Bibbi Snurr.
 Maalaustaiteen helmiä pinossa.
Lisää kynttilöitä maailmalta.

Mulla kävi tänään yllätysvieras kesken työpäiväpäivystyksen. 45minuuttia oli aikaa piilottaa sotkut ja tiskivuoret asunnosta ja tehdä itsestään ihmisennäköinen. Päästin ärräpäitä enemmän kuin miesmuistiin ja verisuoni oli hyvin lähellä poksahtamista otsalla.

Vieraalla oli mukanaan ylläkuvatut tavarat. Saan pitää jos haluan, tai laittaa kiertoon, jos ei napostele mulle. Lisäksi sain:

Vieraalla oli mukanaan omat eväät, onneksi. Pahoittelin, ettei mulla ole mitään tarjottavaa, mutta vieras tokaisi, että hän on niin allerginen ja vaivainen, että helpointa on aina ottaa omat syömiset mukaan. Toivottavasti gluteeniton sämpylä ja tuoremehu olivat makoisia.

3-4 tuntia istuttiin olkkarissa ja juteltiin maailman tilanteesta. Mulle suositeltiin lääkärin tai lakimiehen opintoja, tai vähintään pitäisi opetella venäjää, sillä sitä taitavalle löytyy mitä töitä tahansa. Varovaisesti toin esiin näkökannan, että nykykolmikymppiset monet panostavat elämyksiin enemmän kuin maallisen mammonan keräämiseen. Downshiftaamiset ynnä muut ovat niin trendikkäitä aatteita nykyään. Koska tätä aatetta ei heti tyrmätty rautaisella nyrkillä, uskalsin jatkaa ja sanoa, ettei työnteko hampaat irvessä uraa luoden ole välttämättä se, mitä aion elämälläni tehdä.

Tästä saimme oivan aasinsillan vaihtaa matkakokemuksia, ja oli huippukivaa kuunnella vieraan juttuja menneiltä vuosikymmeniltä. On käyty Miamit ja Karibianmeren risteilyt, istuttu kapteenin pöydässä ja oltu kuin Ihmemaan Liisa. Ei montaa Karibianmeren saarta ja valtiota jäänyt mainitsematta tarinoissa. Keniassa on parvekkeelta huidottu taskulampulla heinikossa vaanineita mustia panttereita. Vihreät silmät kuulemma vain kiiluivat lampun valokeilassa. Egyptissä välilaskulla on henkikulta ollut kallis, kun aseistetut ja sylkevät armeijan miehet ovat nousseet "tarkastamaan" koneen, siis hakemaan muovikassikaupalla matkustajille tarkoitettuja juomia ja ruokia. Ihmeellinen on maailma ja elämä.

On ollut hyvin kummallinen, sekava päivä.

Ei kommentteja: