maanantai 31. maaliskuuta 2014

Yksi tavara päivässä: maaliskuu

Vuoden kolmantena kuukautena pääsin viimein siihen asti, että tavaroita lähti kiertoonkin, kun aiemmin olen vähentänyt tavaraa lähinnä roskikseen heittämällä. Suurin kiitos tästä kuuluu tietenkin sille, että tein vihdoin oman kansion Vaihtorinkiin ja kiitettävästi ihmiset ovat halunneet vanhoja tavaroitani.

Mitä poistui?
 * tekemieni ompeluksien kassista poistui yksi kangaskassi ja yksi vetskaripussi, jotka sisältyivät ystävälle antamaani vauvalahjaan
* kangaskirppiksellä en ole jaksanut olla enää yhtään aktiivinen, mutta alkukuusta kävi kaupaksi yksi Nanson Paulakukka-kangas, yksi kissakangas ja kaksi oranssia ruusukangasta. Vielä on ylimääräisiä kankaita vaikka kuinka...
* komerossa 1,5 vuotta majaillut kissanhiekkasäkki ja olkkarissa pölyttynyt kissan raapimapuu lähtivät äidin mukana kissan kotinurkkiin.
* kylppäristä oli taas aika poistaa hiuslenkkejä yms. pientä tarviketta, jotka olivat parhaat päivänsä nähneet
* kun äiti vei kissan isot tavarat, tulin kartoittaneeksi myös kissan pikkutavarat. 3 leluhiirtä heitin roskiin, kun ne oli jo murhattu riekaleiksi, ja 10 lelua päätyi vaihtokauppaan, sillä olivat sellaista laatua, että kissa ei ole koskaan ollut niistä kiinnostunut. 10 kissan lelusta sain vaihtokaupassa pussin täysjyväpastaa.
* kun ei ole omaa maata eikä tiluksia, koin parhaaksi antaa 5 siemenpussia kiertoon, että joku viherpeukalo saa niistä kasvatella hyvyyksiä. Vaihdossa sain kilon paketin riisiä.
* laitoin vaihtorinkiin tyrkylle myös 4 kukkaruukkua ja niistä sain vaihdossa tonnikalaa, herkkusieniä ja pestoa.
* joku kyseli vaihtoringissä vedenkeitintä ja mullapa sattui olemaan ylimääräinen. Hirmu kiva, että sain vanhan kiertoon, kun itse ostin kohtuullisen hiljattain uuden ja paremman vedenkeittimen itselleni. Vaihdossa sain cokis zeroa. :)

Maaliskuussa poistui siis jopa 32 tavaraa, jos laskee kylppärin pikkutarvikkeet yhdeksi. :)

-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----*-----

11 vaatekappaleen poisheittämisestä helmikuussa (muistin virkistämiseksi: helmikuussa laskin listauksen lopuksi, että 11 tavaraa puuttuu kuukauden saldosta ja lupasin heittää risoja vaatteita pois. kirjoitin tämän silloin, julkaistavaksi tämän kuun yhteydessä):

Jotenkin ihan hullua tämä tavaroiden kanssa touhuaminen.

Kävin vaatehuoneen yhden hyllyn läpi, kun tiesin, että siinä on niitä risoja housuja - lopulta niitä sitten löytyi KAHDEKSAT. Kaikissa haarat kuluneet puhki tai ratkenneet. Ei mitään järkeä, miksi ne oli edelleen hyllyssä? Kahdeksat? Yhtä mystistä on, että miksi se vaatehuoneen hylly on edelleen aivan yhtä tupaten täynnä, vaikka siitä on poistunut kahdeksat housut!? Siis what!

Ja koska määrä oli asetettu yhteentoista, piti keksiä vielä kolme vaatekappaletta. Kuinka vaikeaa voi olla luopua kymmenen vuotta vanhasta yöpuvusta, jota ei ole käyttänyt ehkä viiteen vuoteen, tai liian pienistä rintsikoista, joista tulee toinen kaarituki ulos? Mietin ihan liian kauan yöpuvun paita kädessä "Josko kuitenkin" ennen kuin tulin järkiini ja tungin sen roskapussiin (oli tosiaan roskistavaraa, kaula-aukko kellastunut ja reikäkin siinä oli). Ja ne rintsikat... Jos mulla joskus tulee sellainen tilanne elämässä, että mun kaikki muut rintsikat on mystisesti kadonneet jonnekin saavuttamattomiin eikä mulla kertakaikkiaan ole yhtään rahaa, että voisin ostaa uudet, niin sittenhän noi poisheittämäni olis tietenkin kultaakin kalliimmat. Toisaalta siinä vaiheessa taitais mennä muutenkin niin huonosti elämässä, että välittäisinkö mä sitten siitä, että onko mulla rintsikat vai ei... Ehkä en.

Niin vaikeaa kun luopuminen onkin, sain kuin sainkin poistettua elämästäni 8 rikkinäiset housut, kulahtaneen pyjaman ja risat rintsikat. Vaikeuksien kautta voittoon!
Goodbye, pile of pants

1 kommentti:

annakristiina kirjoitti...

Hurraa!
Mä alan justiinsa laskea mun maaliskuun tilastoa. Piti tietty ootella iltamyöhälle jos vielä yhtäkkiä jotain kauppoja syntyis vaan ei. :D
Aloin taas koota seuraavaa kassia Konttiin ja siellä on kans yövaatetta muutama kappale. Emmä tajua miten paljon ihminen sellasiaki keräilee.. Huhhuh.