perjantai 26. huhtikuuta 2013

Vision board

Kuinkas moni on tehnyt itselleen tietoisesti tai tietämättään vision boardin? Kuka uskoo vetovoiman lakiin?

Sinisen Siiven Satujen annakristiinan muistan monen monituiset kerrat puhuneen vetovoiman laista ja hyvin uskottavaltahan se kuulostaa. Good things will come your way, if you believe they will. Näin niin kuin yksinkertaistettuna. En ole kuitenkaan sen enempää tarttunut tuumasta toimeen tai ajatellut asiaa syvällisesti.

Viime viikonloppuna kummitytön luona ystäväni S. sitten tokaisi mulle, että mun kannattaisi tehdä itselleni vetovoiman lakiin perustuva vision board. Jos konsepti ei ole tuttu, kannattaa ihan vain googlata vision board: vastaukseksi saat monta "How to make"-sivua sekä kuvahaulla esimerkkikuvia. Tarvitset kartongin, sakset, liimaa, hyvän valokuvan itsestäsi ja kasan erilaisia lehtiä - niin ja hetken aikaa keskittyä sekä omiin unelmiisi että tehtävään. Tarkoituksena on visualisoida omia unelmia ja asioita, joita toivot elämääsi. Lehdistä pitäisi sitten repiä kuvia ja sanoja, jotka liittyvät unelmiisi. Kartongin keskelle tulisi liimata se hyvä kuva itsestäsi ja ympärille ryhmitellä lehdistä revityt kuvat. Valmis kartonki pitäisi sijoittaa jonnekin, jossa näet sen päivittäin, niin että voit viettää joka päivä hetken sen seurassa.

Ystäväni on iltaisin lasten nukahdettua puuhaillut itselleen sellaista ja hyvältä tuntuu kuulemma jo nyt. Blogeista oli lukenut monia esimerkkejä siitä, kuinka itselle halutut asiat yksi kerrallaan alkavat toteutua - tavalla tai toisella. Itsekin olen usein huomannut ja ääneen sanonut, että kun universumille ääneen lausuu toiveen, se kyllä aina vastaa - mutta ei välttämättä sillä tavalla kuin olisi itse halunnut tai luullut.

Esimerkkeinä ystävä mainitsi, että joku oli toivonut itselleen lisää joustavuutta ja notkeutta kroppaan ja oli liimannut vision boardiinsa kuvan naisesta, joka tekee spagaatin. Vielä hän ei itse ollut ihan niin notkea, että spagaatti sujuisi, mutta hän oli kyllä tavannut sen kuvan naisen ja saanut arvokkaita vinkkejä kropan muokkaukseen! :D

Toinen oli unelmoinut tietyn automerkin tietystä mallista, viininpunaisena. Hän ei vaan löytänyt mistään juuri oikeanvärisen auton kuvaa ja liimasi vision boardiinsa kuvan vastaavasta autosta, pinkkinä. "Ei se ole niin tarkkaa, kun ITSE tiedän, että oikea sävy on viininpunainen." No, asiat sujuivat mallikkaasti ja tuli se hetki, jolloin auto oli tilattu tehtaalta, maksettu ja se piti luovuttaa. Auton myyjä soitti naiselle ja kertoi, että auto on nyt saapunut. "Tässä on nyt vaan käynyt sellainen pieni moka, että jostain syystä tehtaalla auto onkin maalattu pinkiksi eikä viininpunaiseksi. Mitäs nyt tehdään?" Nainen sai vision boardinsa auton ;)

Mä taidan tehdä itselleni tuollaisen vision boardin. Mä uskon, että jos joka päivä näen ne kuvat, alan alitajuisesti muuttaa toimintaani niin, että pyrin kohti niiden unelmieni toteutumista. Itsestäänhän se kaikki on kiinni. Ja muutos tapahtuu hitaasti. Pahimmassa tapauksessa unelmani eivät toteudu ja "hukkaan" muutaman tunnin elämästäni askarrellen. Worse things have happened :)

1 kommentti:

annakristiina kirjoitti...

:) Voi hitsivie, tuommonenkin pitäis kyllä tehdä! Ellen ihan väärin muista, tuohon liittyen on varmaan joskus ollu jotain opistonkurssejakin! NIIN paljon projekteja...! :)