tiistai 27. maaliskuuta 2012

Maanantai-meh

Eilinen maanantai oli taas niin tyypillinen paluu arkeen, että voi vietävä.
Kaupassa käydessäni nappasin mukaan piristykseksi ihan hetken mielijohteesta 10kpl niput valkoisia ja violetteja tulppaaneja (2,95e/nippu).




Iltapäivällä kaveri kävi töiden jälkeen teellä ja syötiin samalla Rainbow-mozzarellapizzaa ja Dan caken pikkuruisia suklaacupcakeja. Se toimi samalla mun lounaana, joten varsinainen päivällinen venyi aika myöhälle pahan mielen päivän iltaan.



Ärsyttää kun kaikki valokuvat ylivalottuu, oli asunnon valoisuusaste ja kameran asetukset mitkä tahansa.

Anyhow. Tein superkasvisdinnerin, ihan reteästi vaan kaikkea mitä mieli teki:
- keitin kaurariisiä (piilossa soosin ja halloumin alla)
- paistoin halloumia öljyssä pannulla
- soseutin manteleita, kikherneitä ja intialaisehkoja mausteita soosiksi
- paahdoin pari siivua ciabattaa ja voitelin pestolla
- tein ihan perusvihersalaatin (jäävuorisalde, kurkku, kirsikkatomaatti) ja päälle sinihomejuustokastike (kaupan valmis)

Oli mun makuni mukaista ja kaikki meni. Jälkikäteen oli kylläinen mutta ei ollenkaan ähky olo, ja mietinkin, että sekasyöntiaikana olisin voinut tehdä vastaavan satsin, mutta olisin korvannut halloumin esim. broilerfileellä ja sen jälkeen olisi kyllä ollut ähky ja huono olo. Jänskää.

Tältä päivältä on työt ohi ja illemmalla menoa. Veli pitää pitkästä aikaa leffaillan ja olen luvannut tehdä pizzaa. Kyselin eilen osallistujien täytetoiveita ja melkein itku pääsi, kun kaikki mietti Facebookin chatti-ikkunoissa yhtä aikaa, että mikä olis kivaa, maistuvaista ja proteiinipitoista lakto-ovovegetäytettä. Oli liikuttavaa, että kaikki halus kasvispizzaa, ja vaikka tarjouduin tekemään lihapizzan, se torjuttiin suoriltaan. Oon saanut muutenkin tukea kasvishaasteen aikana ja kaverit on olleet kiinnostuneita kuulemaan miten on sujunut ja mitä olen syönyt.

Veli pyysi "Jo'n erikoista", täälläkin aiemmin mainostamaani mozzarella-pesto-kananmunapizzaa. Ensin arastelin sen ehdottamista muille, mutta sain taas yllättyä kuinka avomielisiä ja kokeilunhaluisia sekasyöjät voi olla. Se meni läpi heti ja menenkin tänään sitten vähän aikaisemmin veljeni luo, että paistan pizzan siellä ennen leffaillan alkua ja vältyn valmiin pizzan kuljettamiselta bussissa.

Nyt olisi hyvää aikaa puuhastella kotona pikkujuttuja ennen suihkua, kauppareissua ja leffailtaa. Later.

Ei kommentteja: