perjantai 11. huhtikuuta 2014

Just chillin in the tub

Innokas kylvyssä lojuja täällä hei!

Tiesittekös, että 7.-13.4. vietetään Allergiaviikkoa?
Nykyään tuntuu mm. blogeja lukiessa ja naispuolisten ystävien kanssa jutellessa, että monet kärsii jos jonkinmoisista iho-ongelmista, yliherkkyyksistä ja allergioista. Monet herkistymiset varmaankin johtuvat tästä kaikesta kemikaalimoskasta, jota ihan tietoisestikin levitämme kosmetiikan mukana iholle.

Luin ainakin itselleni uutta tietoa sisältävän Allergia- ja Astmaliiton tiedotteen, jossa todettiin, että "Iho vettyy 15–20 minuutin kylvyssä. Loraus öljyä tehostaa kylvyn kosteuttavaa vaikutusta." (Anne Vuorenmaa, Allergia- ja astmaliitto)

Jostain kylpytuotepaketista, ehkäpä Stendersin kylpypallosta?, olen aiemminkin lukenut suosituksen viettää kylvyssä 20 minuuttia. Olen noudattanut ohjetta sen kummemmin miettimättä miksi, mutta nytpä sain vastauksen tuosta noin vaan. Että se on jopa ihan hyväksi iholle, että antaa sen kosteutua vedessä!

Well, I don't mind if I do.
Tänään on ollut sadepäivä ja teki hirmuisesti mieli lämpimään kylpyyn. Oli helppo antaa periksi tiedotteen lukemisen jälkeen. Mulla on ystävän suosituksesta tätä Dermosilin kylpyöljyä, jota olen käyttänyt suihkussa, mutta nyt tulin lorauttaneeksi sitä kylpyveteen buustaamaan kosteutusta. Se sisältää yli 40% kasviöljyä ja sisältää vain luonnollista hajustetta (mandariinista?).

Vedensäästöhippi minussa ei salli minun edelleenkään kylpeä useammin kuin kerran viikossa, mutta niistäkin kerroista voi kaiketi ottaa kaiken irti ja ajatella tekevänsä janoiselle iholle palveluksen. :)

Sitten vaan radiosta auki Rock'n'Roll Circus, että kylpyaika sujuu jouhevammin ja asenteeksi tämä:
How's your skin doing?

Ei kommentteja: