maanantai 27. tammikuuta 2014

Sisustuspostaus!

Tämmöisiä sisustuspostauksia tulee multa ehkä kerran kolmessa vuodessa, että sinänsä tämä on nyt aika merkittävä tapaus. Edellinen taitaa olla kyllä samasta huoneesta, siltä ajalta kun tein makkariin tuon "lukunurkkauksen" ja askartelin lintuja seiniin...

Mutta pakkohan se on nyt näyttää kamuille, että Hemnes tosiaan muutti meille perjantaina! <3
Tehtiin autokyydin antaneen äidin kanssa yksi nopeimmista Ikea-reissuistani. Tavarataloon sisään, suoraan alakertaan ja oikoreittejä pitkin varastoon. Siellä tietokoneelta katsomaan tummanruskean Hemnesin hyllypaikka ja meinasi jo iskeä hermostus, kun kone löysi vain valkoisen Hemnesin. Hetki pyörittiin ja mietittiin, mitäs nyt tehtäis, kunnes menin toiselle koneelle, joka täysin samoilla hakukriteereillä löysi valkoisen Hemnesin lisäksi tummankin ja kertoi varastosijainnin. Outoa?!
Sillä erää en ehtinytkään muuta, kuin heittää painavat laatikot kotiin ja rientää asioille ja viikonlopun viettoon.

Tulin kotiin melko myöhään lauantai-iltana ja oli sen verran vauhdikkaat päivät alla, etten sinä iltana jaksanutkaan enää alkaa availla pahvilaatikoita ja koota lipastoa, vaikka niin suunnittelin. Jotain olotilasta kertonee sekin, että aloin katsoa klo 22 telkkarista Morsea ja torkahdin sohvalle niin pian, että havahtuessani koin parhaaksi siirtyä petiin. :D
Sunnuntaina olikin sitten pyhittää aikaa kokoamisprojektille ja reilusti taukoja pitäen, kiirehtimättä, lipaston kokoamiseen meni klo 11-17. Katselin välissä tallennetut Midsomerin murhat lauantailta ja pidin taukoa, ja laatikoitakin kokosin olkkarin puolella niin, että katsoin samalla tallennetun Wallanderin ja jo aiemmin mainitsemani Morsen, tai osan siitä. Ei tuohon siis varmaan olisi mennyt kuutta tuntia, jos olisi reippaalla tahdilla ilman taukoja posottanut menemään. Kukin tyylillään!

Lipaston päälle kiikutin saamani Mariskoolin ja Kastehelmet, ja taitaisi siihen vielä jotain muutakin mahtua päälle... Lipasto itse on vielä tyhjä, sillä äiti on poikkeamassa tänään sitä ihmettelemään ja laatikoita tullaan avaamaan ja testaamaan varmasti reippaasti. Alan täyttää laatikoita tavaralla vasta, kun romppeet eivät osu kenenkään (=äidin) silmiin! ;)
Makkarin muu sisustus on hyvin paljon ennallaan, mutta sänky on saanut uuden peitteensä. Se on nyt ihan valmis - paitsi jos haluan peitteeseen reunapitsin, se minun pitää kuulemma itse virkata!? Mutta siis enhän mä osaa! Seuraavaa virkkausoppituntia odotellessa (sitä ei ole vieläkään ehditty pitää).

Huomionarvoista Huvittavaa kuvassa ovat ehkä yöpöytälipastoni päällä odottavat 5 keskeneräistä kirjaa... Adamsin Linnunradan käsikirjan jälkeen olen saanut luettua Leonin "Through a glass, darkly"n ja Bukowskin "Women"in, mutta onhan noita keskeneräisiä vielä. Ihmemaan Liisan seikkailuista kertovan Through the looking-glassin, sekä Täydellisen ruumiin ja Trust Nobodyn jälkeen pinossa olisi vielä Havana Bay ja Millennium-trilogian The Girl with the Dragon Tattoo. Lukeminen ei ainakaan pääse kesken loppumaan. :)
Ja jos nyt viikonlopusta vielä parilla sanalla.

Suuntasin perjantai-illaksi yökylään lapsuudenkotiin, jossa ilta vierähtikin rattoisasti, kun äiti nosti esiin pahvilaatikon, jossa on kaikki vanhat Barbie-nukkeni. Istuin pahvilaatikon ääressä kaiketi 4-5 tuntia olkkarin lattialla, heitin pahvilaatikosta roskiin random-sälää ja ihastelin vanhoja suosikkilelujani. Mulla taisi olla 26 aikuista nukkea (kaikki ei tosin ole aitoja Barbieita), sukupuolijakauma 24 naista + 2 miestä, ja 8 lapsinukkea (3 aitoa Barbie-lasta), joista 6 tyttöä + 2 poikaa. Oli ne nuket kyllä niin sieviä, en muistanutkaan enää. Vanhat suosikit olivat suosikkeja edelleen ja hirmu hyvin palautui mieleen, minkälaiset vaatteet milläkin nukella on alunperin ollut ja mikä oli minkäkin nuken rooli leikeissä. Osalla nukeista oli ihmeellisiä itsetehtyjä vaatevirityksiä päällä ja aikaa vierähti siinäkin, kun heittelin niitä risoja kangaspaloja roskiin ja puin nukeille niiden alkuperäisiä vaateparsia päälle. Barbie-laatikostani löysin myös toisen My Little Ponyistani. Otin sen mukaani ja molemmat ponini ovat nyt aikuisuuskotini hyllyllä koristeena.

Lauantaina pääsin roadtripille, kun ajelin lapsuudenkodista Forssan kautta Vihtiin juhlimaan kummatytön 6-vuotissynttäreitä. Mainiot kemut ja lahjaksi ostamani Tähkäpää-Barbie sekä Maximus-hevonen olivat mieluinen lahja. Illalla posottelin vielä motaria omaan kotiin ja kuuntelin lempparimusaa. Ajaminen on parasta! (vaikka olikin pimeää ja liukasta, buu!)

Sunnuntain lipastonkokoamisen jälkeen oli sen verran hikinen ja pölyinen olo, että päätin vielä tuhlata viimeisen Lush-kylpypalloni ja lojua hetken lämpimässä. Lushin Avobath osoittautui oikein mainioksi sitrustuoksuiseksi kaveriksi ja pallon kasviöljyt tekivät oikein hyvää iholle. Nyt on joululahja-Lushit käytetty. Aikaisempia Lush-ostoksiani on jäljellä vielä Bubblegum kuorinta-aineen ja palashampoon muodossa. Täytynee joskus taas tehdä retki Lushiinkin. ;)

Semmoisia juttuja siis Jojolandiaan tällä kertaa. Oikein hyvä viikonloppu oli. Nyt on vaan maailman vaikeinta orientoitua työntekoon... Nimimerkillä "En ole vielä aloittanutkaan ja kello on 14.15". Pitemmittä puheitta siis... seuraavaan kertaan!

1 kommentti:

T. kirjoitti...

Ikea ja Hemnes <3 Mun Hemnes vaatis ihan todella suuren siivouksen, se kun vetää sisäänsä liikaa roipetta.. yhdestä laatikosta lähti just etupaneeli irti,kun joku säilyttää siellä vähän turhan paljon tavaraa... ja pohjalevyt on puoliksi irronneet jo aikaa sitten. :D