sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Come with me and escape

Tämä kesä on nähtävästi ajautunut normaaliin kesärytmiini: joka viikonloppuna on jotkin kinkerit jossain päin Suomea. Normaalisti kesäviikonloput on buukattu täyteen jo toukokuussa, tänä vuonna tilanne näytti pahalta: ei yksiäkään häitä, ei sukujuhlia tai muitakaan juhlia yksiä valmistujaisia lukuunottamatta, ei juuri mitään muutakaan... Onneksi tilanne kuitenkin normalisoitui ja kesä on vahingossa buukattu täyteen tekemistä!

Suuren kesälomaretkeni jälkeinen viikonloppu oli pyhitetty Ruisrockille. Lauantaiaamun laittauduin kotona ja lähdin keskustaan etkoilemaan ystävän luo niin, että olin pelipaikalla klo 12.00. Oltiin niin fiksuja, että laitettiin ruokaa ja syötiin ennen rokkia, mutta lähinnä tuli nautiskeltua etkojuomia ja hankittua pikkuhumalaa. Kolmelta sännättiin Ruisrock-bussijonoon ja tyrmistyttiin noin 50 metristä jonoa torin laidalla ensimmäisenä seisoneeseen bussiin. Ensimmäisen bussin ohi päätettiin kävellä ihan suoraan ja tsekata, mikä on tilanne muutoin. Se oli ihan fiksu veto, sillä ekan bussin takana odotteli jo 3-4 muuta bussia, joista yhteen päästiin kävelemään suoraan sisään ja meidän jälkeen se sitten lähtikin kohti Ruissaloa. Melkein kävi sääliksi niitä, jotka sokkona jonotti ekaan bussiin. Melkein.

Ruissalossa oli tarkoitus kävellä matka parkista festarialueen portin ulkopuolelle kaikessa rauhassa ja mennä sisään 16.30 kun Stam1na aloittaa. Eipä kyllä luppoaikaa jäänyt lainkaan siihen väliin, kun porttien ulkopuolella moikattiin siellä odottavia tuttuja ja jo oli aika rynnätä Staminaa kuuntelemaan! Stamina oli hirmu energinen ja pikkuhumalassa oli hirmu hyvä fiilis keikalla. Staminasta hipsittiin telttaan näkemään ja kokemaan Apocalyptica, josta sitten suoraan takaisin katsomaan Amorphista. Sen jälkeen oltiinkin jo niin uupuneita, että tungeksittiin anniskelualueelle istumaan kaikessa rauhassa, juotiin oluet ja kuunneltiin Mike Monroen 50-vuotiskeikka sieltäkäsin. Loppuillaksi mentiin katsomaan Nightwishia, josta tosin lähdettiin kesken pois, kun ei enää kiinnostanut ja oli nälkä. Ihan mainio ratkaisu oli sekin, koska vaikka alueelta poistui siinä vaiheessa jo jokunen tuhat muukin ihminen, päästiin jälleen bussiin aika suoriltaan ja oltiin jo keskustassa siinä kohtaa, kun Nightwish lopetti Ruissalossa. Me haettiin aurakebabit ja suunnattiin kotiin nukkumaan.

Sunnuntaina meillä piti olla Suuri Krapulapäivä. Harmillisesti krapulaa ei ollut, kun ei lauantaista seurannutkaan kaatokänniä. Olin sentään nukkunut tosi huonosti, että tiesi jossain olleensa. Meillä oli kaikki hyvät krapulasetit hankittuna kämpille, harmi että ne meni tavallaan vähän hukkaan. Oltaisiin toki voitu viettää rentoilupäivää loikoillen ja mussuttaen, mutta kun mulle iski iltapäivällä yllätysmenkat totesin, että nyt tää lähtee kotiin vaikka olis ollut kuinka hauska viettää rötväpäivää kaverin kanssa. Tulinpa siis kotiin ja vietin loppuillan kotisohvalla hokien "aimummaha, aimummaha".

Seuraavana viikonloppuna suuntasin pikkuroadtripille Lahteen kaverin kanssa. Yhden kaverin valmistujaisjuhlat oli lauantaina ja meidät oli kutsuttu juhlapaikalle jo perjantaina. Automatka sinne oli kiva ja perillä odotti alkumalja ja ruoka. Illemmalla vielä syötiin rapuja <3

Lauantaina herättiin pirteinä ja alkoi juhliin valmistautuminen. Autoin hiukan keittiössä, mutta pääosin vain laitoin kaverin tukkaa, omaa tukkaa, meikkasin, pukeuduin ja jännäsin mitä tuleman pitää. Hyvin meni juhlat ja oli huippuhauskaa! Kun suku oli lähtenyt ja jäljellä enää "nuoriso" suunnattiin Lahden keskustaan jatkoille. Käytiin Torvessa yksillä ja lähdettiin etsimään vielä toista paikkaa, mutta minä en parin kaverin kanssa koskaan sinne asti päässyt, sillä toinen heistä halusi aivan välttämättä ja epätoivoisesti nukkumaan. Taksilla majoitukseen siis ja unta humalaiseen kaaliin.

Sunnuntaina oli paha maku suussa ja pikkuinen huimaus päällä, mutta onneksi siitä selvisin niinkin vähällä kuin syömällä juhlista ylijääneitä herkkuja! Valmistunut kaveri halusi vielä iltapäivällä viedä vanhempansa kiitokseksi ulos syömään ja pääsin mukaan, kun olo oli mitä kaunein. Jossakin Manhattan Steak housessa tms. sain hyvän pihvin bearnaise-kastikkeessa ja valkosipuliperunat kylkeen. Nam ja nam. Ruokailun jälkeen starttasi jälleen roadtrippimme kohti kotia ja kieltämättä kotiin päästyäni oli melko kaikkensa antanut olo. Vielä vanhakin jaksaa, muttei niin hyvin kuin aiemmin...

Juhlahumua seurasi kolme päivää arkea, jolloin tein ihan aikuisten oikeasti töitäkin välillä ja torstaina suuntasin seuraavalle, aikaistetulle viikonloppureissulleni. Tällä kertaa kohteeksi oli valikoitunut Tampere. Kaverin muutettua Helsingistä Tampereelle oli tietenkin päästävä näkemään uusi unelmakoti ja inspiroitumaan hyvästä seurasta ja fiiliksestä. Junani oli perillä hiukan ennen kahtatoista ja suuntasimme ensimmäiseksi syömään gourmet-lounasta Subwayhin. Kalkkunasubi täysjyväleivällä kaikilla vihanneksilla ja mausteilla plus hunajasinapilla toimi kuin pikajunan vessa. Vatsa täynnä oli hyvä suunnata Hämeenkadulle. Käytiin ostamassa kaverin siskontytölle ristiäislahja Stockalta ja äidille synttärilahja Ruohonjuuresta. Siellä lankesin itsekin ostamaan pari pakettia Clipperin teetä itselleni Tampereen tuliaisiksi ja oli myös pakko saada hyvää omena-vadelmaluomulimpparia yksi tölkki :)

Ruohonjuuressa kun oltiin, poikettiin myös vastapäiseen Koskikeskukseen. Siellä rajoittui shoppailut aika hyvin yhteen t-paitaan Gina Tricotista. Sieltä otettiin lähtö Koskipuiston viertä pitkin kohti kaverin uutta upeaa kämppää. Facebookissa olinkin jo nähnyt kuvia, mutta todellisuus oli tietenkin erilainen kuin olin kuvitellut. Ihan hirmu kiva asunto oli ja kivalla alueella. Itsellekin kävisi vastaava noin lähellä keskustaa ;) Juotiin päiväkahvit pihalla ja maisteltiin suklaita, jotka ostettiin kotimatkalla jostain Tampere-kaupasta tms. Käytiin vielä lähikaupassa ostamassa ruokatarpeita, mutta muutoin oltiin "kotosalla", syötiin, juotiin, katseltiin telkkarihömppää ja juteltiin. Meillä oli tammikuun Lapinreissulla niin hyvät keskustelut jo, että hiukan samoilla linjoilla jatkettiin ja pohdittiin mitä vois vielä tehdä elämänlaadun parantamiseksi. Samankaltaisen ihmisen seurassa oli tosi inspiroivaa ja positiivinen elämänasenne tarttuu toiselta aina muhunkin, edes hetkellisesti. Sain paljon ideoita ja ajatuksia siitä, mitä otan heti työn alle ja alan puuhailla. Sain myös säilytyslaatikollisen edellisvuosien Kotivinkkejä, joista luultavasti saa lisää vinkkejä Parempaan Elämään! Nukkumaankin maltettiin vasta puolen yön jälkeen, kun piti fiilistellä.

Perjantaina heräsin ekan kerran klo 4.30 kun aurinko paistoi kasvoille. Tää kesä on ollut jotain ihan muuta kelien suhteen, mutta Tampereella oli superkaunista sekä torstaina että perjantaina. Eikä se aikainen herääminenkään haitannut, kun käänsin kylkeä ja peitin silmäni peitolla. Ihan kivasti sai nukuttua melkein yhdeksään asti. Aamukahvien ja aamupalan jälkeen (tokihan ne kohdallani olivat erilliset tapahtumat) käveltiin Tammelantorille. Kirppiksellä ei ollut oikein mitään kiinnostavaa, mutta ostettiin pari litraa mansikoita, kaveri katsoi kesäkukkatarjontaa ja itse bongasin Tapolan mustamakkarakojun, jonne en tosin mennyt asioimaan. Haju riitti. Kotosalla valmistui lohiriisisalaatti ja jälkkäriksi syötiin ostamiamme mansikoita. Sitten olikin jäljellä enää vierailun jälkien siivoaminen, tavaroiden pakkaaminen ja otettiin auto allemme. Kuin hyvä tuuri, että kaveri oli tulossa pe samaan suuntaan mun kanssa - pääsin siis kyydissä vanhaan kotikuntaani, jonne kaverikin oli menossa. Matkalla tehtiin toki pieni pysähdys, sijaitseehan Ideapark matkan varrella. Kierreltiin kauppoja, kävin Guessissa bongaamassa unelmalaukkuani, pyörähdettiin sisustusliikkeessä, seottiin MiniManissa ja ostettiin samanlaiset blenderit Prisman kesäalesta. Uuteen Parempaan Elämään kuuluu selvästi erilaiset terveelliset smoothiet. Kirjakaupasta ostin vielä vähän taidetta, joka tarvitsee kyllä vielä kehykset ympärilleen ennen seinälle pääsyä ja blogiesittelyä.

Kotimatkalla kuunneltiin Adam Lambertin ekaa levyä, aurinko paistoi ihan kympillä ja perillä vanhassa kotikunnassa käytiin kaverin vanhalla kesätyöpaikalla jätskikiskalla syömässä pallot. Sain oman marjaisan keksimuruni nimpparilahjaksi ^^, Olin vanhemmillani yötä, lepyttelin kesälomailevaa kisuani ja lauantaina tultiin porukalla Turkuun. Kisu palasi kaupunkilaiseksi ja perheen kesken syötiin luonani herkkulounasta nimpparipäivän merkeissä. Sain oikein ruusukimpunkin!

Tämänmoinen pikakertaus siis menneistä viikonlopuista. Tulossa ovat vielä osiot:
- mökkeilyä kaveriporukalla Naantalin Luonnonmaalla
- kaverin Suuri Synttäriviikonloppu (ainakin toivon että ko. henkilö juhlistaa synttäreitään näyttävästi!)
- kaverin "miehelläni on polttarit ja tarvitsen paikan jonne evakuoitua niiden tieltä"-viikonloppu
- Hassu Hattu -bileet @ my place

Stay tuned!

Lopuksi vielä tasapainottavaa kuvamatskua, kun tekstiä on niin paljon.
I <3 my blender, ollos hyvä:
 Kourallinen basilikaa, 5 mansikkaa, puolikas pieni banaani, 2 rkl ananasmurskaa.

 Valmis smoothie ja nimppariruusut.

Ja finishing touch pitkää blogikirjoitelmarupeamaa varten: Virgin Pina Colada, eli drinksu ilman viinaa. Oikein kookoksesta. Pillillä. Melko namia :) :) :)

Ei kommentteja: