sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ravintolapäivä Tampereella 18.5.

Osallistuin Ravintolapäivään ensimmäistä kertaa ystäväni Annan kanssa Luonnonhelman Leivonnaiset -nimisellä putiikilla Tampereella eilen 18.5.

Suunnittelutyötä oli tehty useita kuukausia etukäteen, listat leivonnaisista oli hiottu täydellisiksi ja tarvehankintoja tehty pitkin kevättä. Tämä viikko onkin ollut aikamoista hulinaa, kun on ravattu kaupassa ostamassa lopullisia aineksia ja torstai ja perjantai leivottiin!

Herättiin lauantaiaamuna seitsemältä, keiteltiin kahvia pumppiksiin ja pakattiin auto. Määränpäänä oli Tammelantorin viereinen Emil Aaltosen puisto, josta Anna oli katsonut meille valmiiksi sopivan kojun paikan. Aamu melkein alkoi draamalla, sillä pysäköimme auton maksulliselle parkkipaikalle ja sillä aikaa, kun katselmoimme, mihin tavarat puramme, ehti lappuliisa kiinnostua autosta. Onni oli myötäinen ja tilanteesta selvittiin 20 sentin parkkilipukkeella. Kiva parkkipirkko vielä neuvoi, missä lähellä on 4 tunnin parkkikiekkopaikkoja.

Kamat saatiin purettua autosta ja alkoi katoksen pystytysoperaatio. Taisimme herättää huomiota ja huvitusta, sillä vaikka katoksen kokoaminen meni muuten oikein hienosti nappiin, sen nostaminen pystyyn oli pienen säätämisen takana ja avulias ohikulkija tuli kysymään, voisiko kenties avustaa meitä nostovaiheessa. Katos saatiin pystyyn ja ohikulkija sai ansaitsemansa kiitokset hymyjen kera.

Melko tarkkaan kymmenen aikoihin puoti oli pystyssä ja leivonnaiset tiskissä. Koko päiväksi oli ennustettu sateen uhkaa, mutta sää suosi meitä: puolipilvisestä aurinkoiseen, eikä pisaraakaan vettä.

Tässä vähän kuvamateriaalia:


Luonnonhelman Leivonnaiset tarjoili makeina herkkuina leipomiani porkkanakakkua, vegaanista suklaakakkua, kahden suklaan keksejä, korvapuusteja, sitruunamuffineja valkosuklaasydämellä ja maitosuklaafudgea sekä Annan loihtimia suolaisia piiraita, joiden täytevaihtoehdot olivat tomaatti-feta, juusto-kasvis, broiler ja tonnikala.

Alussa ennen ensimmäistäkään asiakasta otettujen kuvien jälkeen kolmanneksi viimeisessä kuvassa näkyy tilanne kolmen tunnin aukiolon jälkeen klo 13: olin myynyt herkuista jo yli puolet. Hinnastosta näkyy tilanne klo 15: Olin saanut myytyä kaikki 96 leipomaani herkkupalaa! Sitä voi olla vaikea kenenkään käsittää, kuinka onnelliseksi se teki minut! :)

Koska fiilis oli hyvä, jäätiin vielä melkein pariksi tunniksi sen jälkeen, sillä suolaisia piiraspaloja oli jäljellä vielä jokunen kappale. Myös melkein 5 termoksellista kahvia oli vielä myymättä ja päätettiinkin jakaa hyvää mieltä ohikulkijoille: lopuksi jaettiin kahvia ilmaiseksi kaikille halukkaille.

Oltiin ennakkoon ilmoitettu, että syötävää riittää 200:lle kävijälle ja se toteutui. Makeiden herkkujen lisäksi Anna myi 100 kappaletta piirasta, meillä oli siis 196 asiakasta!

Sen jälkeen kun purettiin koju, pakattiin auto ja huristeltiin Annalle voitonkahveille, oli niin voittajafiilis! Eilinen Ravintolapäivä oli huikea kokemus ja suosiomme oli mykistävää. Emme uskaltaneet etukäteen kuvitellakaan, että saisimme leivonnaiset myytyä tässä mittakaavassa.

Olen ihan hurjan onnellinen tästä viikonlopusta ja erityisesti tietenkin siitä, että tuli kokeiltua tällaistakin hulluttelua. Kanta-asiakkaille voimme kertoa ilouutisen jo tässä vaiheessa: Luonnonhelman Leivonnaiset palaa maisemaan elokuussa, kun seuraava Ravintolapäivä järjestetään 18.8. Tervetuloa herkuttelemaan muutamaa tuttua ja muutamaa tuotekehittelyssä huippuunsa viritettyä uutta leivonnaista!

Ei kommentteja: