tiistai 18. joulukuuta 2012

5 (hyvää?) asiaa tänään

Kirjoitinkin viime viikolla, että perjantaina minua odottaa käynti gynekologilla. Tästä päivästä kertoakseni pitää vähän pohjustaa, että lääkäri teki ultrassa pienen löydöksen, jonka seurauksena pieni vastaanottokäynti muuttuikin tutkimuksiksi. Otettiin sekä papa että kävin labrassa antamassa verinäytteen yhtä vasta-ainetutkimusta varten. Mitä todennäköisimmin kyse ei ole pahalaatuisesta kasvaimesta, mutta kokeet otettiin juuri sen vuoksi, että huonoin mahdollinen vaihtoehto voidaan sulkea pois laskuista.

Tämä päivä oli lipsahtamassa joutilaisuuden ja vetelehtimisen puolelle, kunnes minulle soitettiin lääkärikeskuksen labrasta. Olikin käynyt niin, että perjantaina otettu verinäyte oli säilötty väärin viikonlopuksi ja se oli mennyt siksi pilalle. Pahoittelujen kera hoitaja kyseli, pääsisinkö mitenkään paikalle uudestaan antamaan uuden verinäytteen. Päätin lähteä liikkeelle lähes samantien ja yhdistää retkeen pari muutakin kohdetta.

Siispä tämän päivän lista:

1. Bussipysäkille päästyäni siihen saapui ensimmäisenä bussi, joka jatkaa keskustan jälkeen kaupungin toiselle puolelle ja kulkee reitillään SPR:n Kontin ohi. Kontti on uusi rakkauteni, kierrätysfanin aarreaitta. Päätinkin jatkaa bussissa Kontille saakka ja käydä siellä ensimmäiseksi. Kontti ei taida pettää koskaan. Olen käynyt siellä kaksi kertaa aiemmin ja aina poistunut kassi täynnä paria euroa köyhempänä (ja rutkasti onnellisempana). Ensimmäisellä kerralla mukaan tarttui kaksi kirjaa, Marian Keyesin Sushi for Beginners ja Hunter S. Thompsonin Hell's Angels, Prime STH:n levy, tähdenlentopiparimuotti, enkelijoulukuusenkoriste ja tuunausosastolta isohko pala punavalkoraidallista kangasta sekä 5 vetoketjua. Näistä taisin maksaa yhteensä 5,90. Toisella kerralla löytyi lisää aarteita. Taas nappasin mukaani kaksi kirjaa, Robert Irwinin Täydellinen ruumis ja James Sallisin Kylmä kyyti. Lisäksi joulumyyjäisten hinnastoa varten valokuvakehys, pränikkä muffinivuoka, perintökahviastiastoni kanssa samaa sarjaa oleva sokerikko sekä yksi vetoketju tuunausosastolta. Näistä maksoin 6,10. Tänään tein pikaisen pyörähdyksen enkä edes kiertänyt läheskään koko Konttia. Tuunausosaston vetoketjukopasta etsin yhtä pitkää vetoketjua, sillä äiti on tilannut minulta vetoketjupussin pitkille puikoille (piti miettiä luvattoman kauan mikä se sana on... kutimet? ei ainakaan virkkuukoukut. puikot saa kelvata.) Vahingossa kopasta löytyi sitten yhden pitkän vetoketjun lisäksi kuusi lyhyempääkin, joten nähtävästi vetoketjupussien tehtailu pajassa jatkuu ensi vuonna. Lisäksi astiaosastolta löytyi lasiset kivat purkit eurolla, jotka menee erääseen joululahjaan; täytän purkit mausteilla. Kirjaosasto oli jälleen pakko tsekata ja voi mitä löysinkään: Elizabeth Gilbertin Eat pray love, omaa tietä etsimässä eurolla! Aarteiden aarre. Lisäksi joku oli kantanut SPR:lle kai koko Alexander McCall Smith kokoelmansa, sillä Mma Ramotswe tutkii-sarjaan kuuluvia kirjoja oli laarissa ainakin neljä osaa. Viidellä eurolla olisi saanut kyseiset neljä kirjaa omakseen. Ponderoin tovin ostanko joululukemista, mutta jätin ne kuitenkin Konttiin. Nostin ne sentään vähän niin kuin tyrkylle, sillä mielestäni ansaitsevat päästä jonkun rakastavaan kotiin. Minussa taitaa olla jossain määrin samaa piirrettä kuin tuttavassani hanskassa, jonka pitää pelastaa ja tarjota koti kaikille yksinäisille kirjaressukoille :) Anyhow. Tämän päivän kirja + purkit + 7 vetoketjua tulivat maksamaan 2,40. Yleensä vetoketjuista on lyöty kassaan joku sopiva senttimäärä, mutta tänään tunnontarkka harjoittelija punnitsi vetoketjut (kuuluvat 4e/kg kategoriaan) ja vaikka vetskarit painoivat alle 100g, on se kuitenkin minimipaino kilotavaralle. Siispä vetskareille lyötiin hinnaksi 40 senttiä.

2. Kontista palasin takaisin keskustaan ja kipitin labraan. Siellä ei ollutkaan yhtään jonoa, joten sain hädin tuskin pipon päästäni kun vuoronumeroni jo kilahti tauluun. Menin toimenpidehuoneeseen, selitin asiani ja superystävällinen hoitaja tiesikin jo, että osa näytteistä oli mennyt pilalle. Vuolaiden pahoittelujen saattelemana hän otti uuden verinäytteen ja antoi yllättäen lahjakupongin, jolla sai viereisestä kahvilasta ilmaisen kahvin ja täytetyn sämpylän. Kipaisinpa siis labrakäynnin jälkeen iltapäiväkahville ja ihan mainiota oli. :)

3. Seuraavaksi suuntasin Stockmannille. Viime perjantaina kun soittelin äidille, joka on minulle hyvin läheinen, kerroin hänelle ensin gynekäyntini sujumisesta ja sitten viimeviikkoisesta osallistumisestani oluttutkimukseen, josta sain palkkioksi Stockan lahjakortin. Äitini on viisas ja hieno nainen ja hän totesi, että "Kuule, mun mielestä sä voisit mennä sinne Stockmannille ja ostaa itsellesi jotain kivaa, jotain ihan hömppää." Niinpä tänään tulin sitten vähän vinguttaneeksi lahjakorttiani kosmetiikkaosastolla. Mielestäni pakkaus, jossa on 4 erituoksuista suihkuvaahtoa ja pinkki blingein koristeltu kylpyvaahtopullo ovat varsin oiva hömppälahja itselleni! Matkalla Stockalta bussipysäkille poikkesin myös Tigeriin, mutta päätin jättää himoitsemani käsityötarvikkeet vielä ostamatta. Katsotaan käsityöpajan tilannetta sitten uudelleen vaikka vuonna 2013.

4. Kun kerran matkaan oli lähdetty, päätin poiketa vielä kirppikselle. Ajoin oman pysäkkini ohi ja jatkoin matkaa lähikirppikselle asti. Kirppiksellä oli vähän omituinen tunnelma, en tiedä mistä johtui. Jotenkin huippuunsa virittyneet aistini sanoivat, että täältä pitää häipyä mahdollisimman nopeasti. Siellä oli ihan hirveästi tyhjiä pöytiä ja ihmiset omituisia. Yksi venäläinen mies kuljeskeli siellä täysin epäjärjestelmällisesti ja oli sattumalta (?) jatkuvasti samassa välissä kuin minä. Käytävät eivät ole kovin leveät, myönnän, mutta mielestäni hänen ei olisi tarvinnut painautua ihan niin kiinni minuun aina ohi kulkiessaan. Epämukavaa oli se. Löysin pikavisiitilläni kuitenkin sentään jotain. Yhteen joululahjaan löytyi vähän jotain pientä kivaa, ihan saajansa näköistä tavaraa ja itselleni nappasin eurolla kynttiläkupin ja 3 kynttilää. Kirppiksellekin meni huimat 3,70.

5. Kipittelin kirpparilta Siwan kautta kotiin, kun olen lopen kyllästynyt lähikauppani Prisman laajuuteen ja ihmispaljouteen varsinkin näin joulun alla, ja kotitalon alaovella vastaan tuli yläkerran tumma auringonlailla hymyilevä mies. Herttaisesti piti ovea minulle auki, että pääsin kasseineni sisään :D Kanssaihmisille tästä päivästä 10+.

Ei kommentteja: