lauantai 8. syyskuuta 2012

snif snif

Tiiätteks mistä tietää että on syksy? Siitä, että kun poistuu asunnostaan, on 99% todennäköisyys siihen, että nappaa itselleen syysflunssan.

Olin torstaina ystävän ja isoveljen kanssa ensin Amarillossa syömässä, sitten leffassa katsomassa Total recallin ja lopuksi mentiin vielä kaakaolle Coffee houseen. Oli aivan hirmuisen mainio iltapäivä/ilta, kivaa tekemistä, loistoseuraa, hyvää ruokaa ja leffaa... Ja sitten eilen herätessä tuntui, että koko pää on täynnä puoliksi kuivunutta liisteriä. Se on yllättävän usein vallitseva olotilani aamuisin, mutta kun olin aivastellut ja niistänyt 4 tuntia putkeen ja iltapäivällä alkoi poskiontelot ja silmät särkeä, oli turvallista olettaa, että olotila pahenee ennen kuin se paranee.

Tänään onkin sitten kunnon lenssu päällä. Siihen nähden on ehkä vähän omituista, että olen tänään saanut aikaiseksi enemmän kuin viikolla yhteensä :P Hikoilin ja mylläsin lakanat sängyssä viime yönä sellaiselle rusetille, että katsoin parhaaksi pedata sänkyyn puhtaat ihanat lakanat ja pesin samantien pari koneellista pyykkiä lakanoineen päivineen.

Flunssa oli myös mitä parhain kimmoke vihdoin laittaa ruuaksi kikhernecurrya, joka on ollut listalla jo muutaman viikon. Ostin kaikki aineetkin jo kaappiin, mutten ole vain saanut tehtyä sitä. Kikhernecurry on loistava ruokalaji tähän olotilaan, sillä sen valmistuksessa kestää max. 30min ja kaikki sen kuumat mausteet tekevät hyvää :)

Tässä siis ohje kikhernecurryyn:
Aloitin laittamalla lisäkeriisit kiehumaan paketin ohjeen mukaan (keittoaika 25min).
Lorautin pannulle rypsiöljyä ja pilkoin kuullottumaan ison sipulin ja kaksi kynttä valkosipulia.
Näiden oltua pannulla hetken lisäsin mausteet: 0,5 tl suolaa, kurkumaa, korianteria, chiliä ja kuminaa.
Lisäsin 0,5 dl vettä, kuutioin ja lisäsin yhden tomaatin ja seuraavaksi heitin sekaan pannulle valutetut esikypsennetyt kikherneet (2 prk, yhteensä 340 grammaa).
Yllätyin siitä, kuinka kuivaa seosta pannulla hämmensin, joten lisäsin tässä kohtaa vettä desilitran.
Kuorin ja raastoin sekaan 5 cm palasen tuoretta inkivääriä ja lopuksi lisäsin curryyn vielä ripauksen garam masala-maustetta.
Annoin seoksen olla pannulla pienellä lämmöllä siihen asti, että munakello ilmoitti riisin olevan kypsää.
Sitten vaan lautaselle kasa riisiä, päälle currya ja nauttimaan :) Aluksi tuntui, että on vähän liian kuumaa omaan makuuni, kun nenä ja silmät vuotivat kilpaa, mutta pian siihen tottui ja koko satsi upposi. Helppoa, hyvää ja nopeaa flunssaruokaa!

Ei kommentteja: