maanantai 10. syyskuuta 2012

I'm going crazy (and I'm taking you with me).

Jo riittää sohvalla köllöttely. Mulla oli ehkä maailman tylsin viikonloppu. Mulla oli jopa niin tylsää, että meinasin kirjoittaa tänne postauksen siitä, kuinka tylsää mulla on. Mulla oli aivan todella tylsää. Flunssa on edennyt jälleen uusiin sfääreihin (tänään seuraani on ilmestynyt mm. huuliherpes), mutta jotain on pakko ollut tehdä jo tänään, sillä muuten tulen ihan varmasti hulluksi. Cockoo in the head kinda crazy.

Aamusella sain viikon käyntiin hirmuisen kivalla tavalla, kun postimies runttasi jotain postiluukusta läpi aikamoisella rytinällä. Ystävä oli viime viikolla tiedustellutkin osoitettani, mutta en osannut odottaa, että heti maanantaiaamuna mua ilahdutettaisiin paketilla. Kyse oli 2012 vuoden luovuushaasteesta, josta sain nyt järjestyksessä toisen luovuuslahjan:
Kuinka valtavan hienot mun väriset lapaset ja vielä tuommoinen kiltiksi mainostettu amigurumi-monsteri! Mun kädet on varmaan salaa käyty mittaamassa, sillä lapaset on täsmälleen oikean kokoiset ja todella mieluiset :) Naulakon lapaskoppaan nuo viedessäni tajusin, että mulla on lähes samaa sävymaailmaa oleva kaulahuivi, jonka äiti on tehnyt mulle Puro-langasta. Kuinka hienoa, voin mätsätä nämä yhteen talvella.

Aamupäivä tuli roikuttua irkissä hyvinkin tehokkaasti, mutta tänään oli jopa kavereitakin linjoilla samaan aikaan, niin sai ihan oikeaa keskusteluakin aikaan. Jotenkin kuitenkin kyllästytti tämä pelkkä koneella oleilu, joten puuhailin samalla vähän muitakin asioita. Esimerkiksi:
- tein entisen kotikuntani kirjastoon hankintatoiveen, sillä luin muutama viikko sitten, että Jan Fredriksson on julkaissut teoksen "Miehet mustissa", joka kertoo suomalaisista henkivartijoista ja turvamiehistä. Jostain syystä tällaiset jutut kiinnostavat mua hirmuisesti. Suomalaisessa kyseinen opus maksaa noin 40 euroa enkä ole ihan varma haluanko kuitenkaan kirjaa omaan hyllyyni, jos luen sen kerran. Nykyisen kotikaupungin kirjastoon kyseistä opusta on tilattu pari kappaletta, mutta uutuudet täällä ovat kiven alla: heti lainassa ja 5 varausta jonossa. Siispä käännyin rakkaan maalaiskotini puoleen ja ehdotin kirjan hankintaa kirjastoon. Jos vain määrärahoja on jäljellä, kirja hankitaan ja saan sen sieltä varmasti ilmaiseksi lainaan varaamatta sitä, aikaisemmin kuin täältä citystä.
-sain sähköpostiin ensimmäisen "kiitokset hakemuksestasi, valitettavasti emme tällä kertaa voi kutsua sinua työhaastatteluun" -viestin. Viesti koski viime viikolla hakemaani työpaikkaa, sitä, josta aiemmin kesällä sanottiin "olisit meille juuri sopiva". No, minäpä en näin vähästä lannistu, vaan laitoin uuden viestin ja kopion hakemuksesta suoraan ihmiselle, joka on rekrytointien yhteyshenkilö - viesti kun tuli minulle ulkopuolisesta firmasta, joka hoitaa rekrytoinnin ja haastattelujen järjestämisen tämän työpaikan puolesta. Laitoin viestiin muistin virkistämiseksi kopiot aikaisemmasta keskustelustamme ja kyselin nyt uusien työpaikkojen perään "mietin, olisiko jotain uutta auennut ja minulle tarvetta"-tyyliin. Katsotaan, kumpi antaa periksi ensin, minä vai ko. rekryihminen, kolmas kerta toden sanoo? :D
-kaivelin kaapin kätköistä "vieraslakanoita" ja pyyhkeen sillä ajatuksella, että viikonloppuna luokseni saapuva yökyläilijä saa nukkua entistäkin puhtaammissa ja raikkaissa, ei-kaapinhajuisissa lakanoissa! Löysinkin hyvän setin ja olen tänään pessyt vaihteeksi pyykkiä. Yllätyksekseni samasta kaapista löytyi kaksi pussilakanaa, jotka kuuluvat veljelleni! Äiti on joskus tuonut maalta kaksi isoveljen lakanasetteihin kuuluvaa pussilakanaa luokseni sillä ajatuksella, että kun näen isoveljen, luovutan pussilakanat hänelle. Hyvin jännä löytö, sillä luulin näin tapahtuneenkin... Olen jopa puhunut asiasta äidin kanssa hiljattain ja kirkkain silmin väittänyt isoveljen saaneen uudet lakanansa. No tuota, ei näköjään. Heitinpä nekin toiseen koneelliseen pyykkiä ja ilmoitin sekä veljelle että äidille hoardanneeni niitä omassa kaapissani, mutta aion nyt toimittaa ne omistajalleen puhtaina ja raikkaantuoksuisina as soon as possible :D Näinkin voi tavaraa vähentää, että löytää omista kaapeistaan muiden omaisuutta.
-kirjauduin tänään myös verkkopankkiin ja tutkin vähän rahatilannettani. Tulin siihen johtopäätökseen, että olisi melko muksaa, jos saisin palkkatyön mitä pikimmin :) Maksoin kaikki jonninjoutavat laskut pois kuleksimasta vaikka eräpäiviinkin on vielä aikaa, mutta veromätkyt naputtelin maksupalveluun. Tiesin, että useampi satanen tulee maksettavaa joulukuun alkuun (ja itseasiassa vielä helmikuun alkuunkin), niin että, jos jotain iloista joulua aikoo tänä vuonna viettää, olisi syytä saada rahoitus kuntoon jollakin keinolla. Esimerkiksi nyt vaikka työpaikan saamisella.
-lounaaksi söin pestopastaa ja mozzarellaa, vaiks kuinks hyvää.
-tv-kanava Kutosella alkoi viime viikolla Twin peaks, joka lukeutuu omiin suosikkeihini. Olen joskus teininä hankkinut sarjan soundtrackin ja kaikesta roinanvähentämisestäni huolimatta on kyseinen levy edelleen omassa levyhyllyssäni kunniapaikalla. Se on tänään tullut kuunneltua muutamaankin otteeseen, kun jotenkin sopii tämänhetkisiin fiiliksiin niin kovin hyvin. Hyvänä taustamusiikkina menee se.

 Päivässä on vielä sen verran tunteja jäljellä, että aikeissa on viedä kierrätykset ulos (ulkoistuminen kierrätyspisteelle toimii tänään happihyppelynä), ommella olkalaukun revennyt vuori ja äidille ja tädille kauppakassi (kannoin ompelukoneen jo pöydälle) sekä kirjoittaa ihan ihka oikea kirje kaverille, jonka kanssa vielä jaksetaan pitää kirjeenkirjoitusperinnettä yllä (olkoonkin, että muistamme toisiamme kirjeellä noin joka toinen vuosi). Tänään voisi flunssaoloa kohentaa myös verottamalla vähän voidepurkkien ja tukkatuotteiden sisältöä, joita olen laiminlyönyt viime päivät, niin saa tässäkin kuussa muutaman pullosen kulutettua pois varastosta. Tässä päivänä muutamana tiivistin jäljellä olevia pulloja tuolla vaatehuoneen säilytyshyllyllä ja ilahduin, kun ne mahtui jo paljon pienempään tilaan! :)

Ei täällä siis mitään ihan maata mullistavaa ole tänäänkään tapahtunut, mutta jotain pientä kuitenkin ja kyllä tämä sohvalla kuolan valuttamisen voittaa...

Ei kommentteja: