sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hyvänmielen viikonloppu

Eilen luokseni saapui ystävä Tampereelta. Vierailusta oli sovittu jo hyvissä ajoin, ja niinpä viikonlopun suunnitelmakin oli hiottu liki täydelliseksi jo etukäteen: ensin shoppailua, sitten illanistumista, yöunet alle ja sunnuntaina huikaiseva kirppiskierros.

Ystävä heitti reppunsa sisään asuntooni ja sitten jo lähdettiinkin matkaan. Suunnaksi otettiin ensin kaupungin läntinen puoli, jossa treffasimme yhteisen ystävämme ja käytiin niin kangaskaupassa kuin Muovitukussakin.
Tumma palakangas 1,70e/kg kopasta ja lohenpunainen pitsikangas 17e/kg kopasta. Ostokset yhteensä 95 senttiä.
Muovitukusta musta venetsialyhty 1,90, Puhin puuhakirja kummitytölle 3,80, violetit perhostarrat 1,50, kirjekuoret 2,30, liimapuikko 1,00, violetti polkadot-nauha 1,20. Ostokset yhteensä 11,70.
Sitten ajeltiin itäiseen kaupunginosaan ja käytiin lähiostariini avatussa Tigerissa. Ihastuin liikkeeseen Tanskassa kesällä 2011 ja nyt pääsin sekoamaan liikkeessä ihan huolella. Suuren sipsivertailun maalaisperunalastut 1,00, kipsivalusetti kämmenenjäljenjättämiseen kummitytölle 4,00, musta ja lohenpunainen lanka 2,00/kpl, 3 pkt käsilaukkunenäliinoja 1,00, neilikkatee kauniissa peltirasiassa 3,00, hammastikut 1,00, ohutkärkitussit 4kpl/pkt 1,00, 2 kpl kehysmagneetteja 2,00/kpl, violetti kynsilakka 2,00, kuviosakset 1,00, violetti käärepaperi 2,00. Muovikassin kanssa ostokset yhteensä 24,20.

Sitten siirryttiin mun luo tokenemaan ja käytiin kahvipöytään.
Kuuden maissa toisen murusen piti lähteä kotiin, mutta viikonloppuvieraani kanssa jäätiin miettimään päivän ostoksia ja jotenkin ajatusmaailma siirtyi jälleen Uuteen Parempaan Elämään. Saatiin semmoinen loppuvuodensuunnitelma alulle, että loppuilta menikin sen suunnittelemiseen ja aivoriiheilyyn. En paljasta asiasta vielä tarkempia tietoja, mutta käsityöt ja viikoittainen raportointi liittyvät siihen olennaisesti. Palaan asiaan varmasti joidenkin viikkojen kuluttua, joten stay tuned for the grand revelation!

Olin sen verran hyperissä olotilassa, ettei unikaan oikein maistunut ja nukuin ihan älyhuonosti, mutta sain kuitenkin itseni revittyä ylös sängystä klo 8.00. Pikaisesti laittauduttiin edustuskuntoon ja nautittiin aamupalaa. Melko aikataulun mukaan edettiin, kun lähdettiin asunnosta klo 9.03 ja ensimmäiselle kirpparille on matkaa 5 minuuttia.

Ekalta kirpparilta mukaan lähti kymmenen kappaleen nippu erivärisiä vetoketjuja 2,00, turkoosi vetoketju 0,50, kaksi reilua palaa hedelmäkangasta ja reilu pala kukallista kangasta. Näissä oli hinta 1,00/kpl, mutta olivat pöydässä, jossa kaikki oli -50%, joten maksoin niistä 0,50/kpl. Ostosten yhteishinta 3,50.
Toisella kirppiksellä mopo karkasi käsistä ihan kunnolla ja käytin omaan makuuni melko paljon rahaa ja omituisiin asioihin. Vuoden 2009 Absolut vodka rock edition jäi silloin ostamatta ja nyt kyseinen niittikoristeinen nahkapullo löytyi kirpparilta 3,00 eurolla. Koska "kerran täällä vaan eletään", niin pullo lähti matkaan. Esille pääsee kyllä, koska on mun näköinen ja mun silmääni kaunis. Ostin lisäksi äidille tuollaisen seinälle ripustettavan posliinipään, kun äiti keräilee tuollaisia ja posliininaamioita. Ihan kaunis, hyväkuntoinen ja isokokoinen, joten 4,00 oli kelpo hinta. Ostos, jota myöhemmin saatan katua, oli tuossa muovirasiassa. Ainakin kolmenlaisia erilaisia askarteluhelmiä noin miljoona kappaletta, 4,00. Kirpparilla jo mietin, tuleeko mun ikinä tehtyä niistä mitään, koska let's face it, en ole kauhean kova näkemään vaivaa, mutta kirppisseuralainen sai helposti pääni käännettyä kun muistutti Loppuvuoden Suunnitelmasta. Lisäksi punainen keraaminen sydänvuoka oli niin symppis, että lähti mukaan kotiin 0,50 eurolla. Nämä ostokset siis yhteensä 11,50 euroa.

Toisen kirppiksen jälkeen oli aikaa mennyt 2,5 tuntia ja matkalla kolmannelle kirppikselle oli turvauduttava tähän:
2 batterya 4,00 euroa Siwasta.

Kolmannella kirppiksellä koimme yllätyksen, sillä sen syysaurinkoisella parkkipaikalla oli ulkokirppis ja paljon ihmisiä myymässä tavaraa auton perästä.
Tein kaupat kahdesta Nemi-sarjakuvalehdestä 2,00/kpl ja kirsikkakuvioisesta hyväkuntoisesta peltipurkista 1,00. Ostokset yhteensä 5,00 euroa.
Sisältä kirppikseltä mukaan tarttui uusina "tavaratoripuolelta" nappipakkaus 1,90, vaaleanpunaisia nauhoja 1,60, evääksi Pätkis-pussi 1,80 ja kirppispöydästä fantastiselta kuulostava Trust Nobody -pokkari 2,00. Ostokset yhteensä 7,30.

Toiseksi viimeinen kirppis oli kierroksen isoin, kuuluisin, parhaimmaksi kehuttu ja vilkkain. Nytkin kello alkoi olla yksi ja ihmiset olivat jalkautuneet kirppikselle tungeksimaan. Ihan kunnolla en enää jaksanut keskittyä, mutta kierrettiin kuitenkin se useampi sata myyntipaikkaa loppuun asti.
Lisää vetoketjuja 3kpl 0,70, "tavaratoripuolelta" suureen sipsivertailuun cheese burger sipsejä 1,00 ja sitten eniten tuskaa aiheuttanut ostokseni. Ihan superkaunista ruusukangasta reilut 2,5 metriä 8,00 euroa. Olin valmis vääntämään itkua kankaan vuoksi, sillä halusin sen niin paljon, mutta en kyllä ikinä uskonut maksavani kirpparilla mistään noin paljon. Ystävälliset kaverit kuitenkin kannustivat ja vieraani muistutti minua jälleen sekä käsityöprojektista että siitä, että kangasta kuitenkin on reilu pala, jolloin metrihinta on lopulta aika vähän. Niin sekin unelmien kangas lähti matkaani, kerran täällä vaan eletään. Ostokset yhteensä 9,70.

Koska kello ei ollut vielä kolmeakaan ja kotimatkan varrella oli vielä yksi kirppis, joka on sunnuntaisin auki peräti klo 16 asti, poikkesimme sinnekin. Tästä ei kuitenkaan ole kuvamateriaalia, sillä en ostanut mitään! :O

Tavaraa siis tuli ja rahat meni (viikonlopun aikana pyöreästi 80 euroa). Hirveä univelka ja jalat väsyt. Kuitenkin hirmuhyvää seuraa, naurua, juttelua, suunnittelua, Uutta Parempaa Elämää, uusia suunnitelmia ja hyvä mieli.

Välillä on helppoo ja välillä vähän helpompaa.

3 kommenttia:

annakristiina kirjoitti...

Voi jumpe, mää tykkään tämmösistä jutuista! Ja tuo sininen kukkakangas ON edelleen kaunis, kuvassakin. Sitten kahlaamaan sun aiempia posteja -tässähän tää ilta vierähtää. Ottasko vähän jätskiä pakastimesta.. ;)

Jo kirjoitti...

Tää on kyllä hyvänmielen kirjoitus :) Ja kyllä toi materiakin vähän mieltä lämmittää. Kiitos kun kävit, otetaanhan joskus taas uusiksi?

annakristiina kirjoitti...

Kyllä täytyy uusiks ottaa ilakointia! Toi 5 hyvää asiaa tänään on sen verran inspiroiva juttu kans et taidan häikäilemättömästi kopioida sen itelleni myös sillontällön. :)